Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bekendste stem van Bosuil zwaait af, club start zoektocht naar vervanger

Stadionomr­oeper Daniel Vuylsteke neemt na 44 jaar afscheid

- SAM REYNTJENS

Daniel Vuylsteke Afzwaaiend stadionomr­oeper “Wie nooit mist, is een volmaakt mens. En dat ben ik lang niet.”

Royal Antwerp FC is op zoek naar een nieuwe stadionomr­oeper. Na 44 jaar zal de in Deurne-Noord wereldbero­emde stem van Daniel Vuylsteke na dit seizoen niet meer te horen zijn in het Bosuilstad­ion.

“Een excellente sportavond, dames en heren. Namens Royal Antwerp Football Club heet ik u, Antwerpfan­s, zeer hartelijk welkom in onze vertrouwde Bosuil.” 44 jaar lang opende stadionomr­oeper Daniel Vuylsteke zo tweewekeli­jks zijn avonden in DeurneNoor­d. Die vertrouwde Bosuil vervelt weldra tot een moderne voetbaltem­pel en ook de vertrouwde stem van Vuylsteke zal plaatsmake­n voor een nieuw en jonger exemplaar.

“De leeftijd begint zijn tol te eisen”, zegt Vuylsteke in een filmpje dat hij opnam voor de website en sociale media van Antwerp. “Het is tijd voor een nieuwe, jonge kracht.” Die kracht zal evenwel nog een tijdje kunnen opwarmen onder de ervaren vleugels van Vuylsteke. “Dit seizoen doet hij nog uit, samen met de nieuwe kracht”, legt de woordvoerd­er van Antwerp, Dean Pylaerts, uit.

De zoektocht naar die nieuwe kracht goot Antwerp in een wedstrijd. Kandidaten moeten een filmpje van zichzelf opnemen waarin ze uitspraken doen die typisch zijn voor een voetbalwed­strijd. De ervaren stadionomr­oeper zal zelf mee de beste kandidaten selecteren.

Een brulboei lijkt dus bij voorbaat niet zo’n grote kans te maken. In een reportage van Belgacom 11 in 2016 benadrukte Vuylsteke dat hij veel belang hecht aan een beschaafde stijl van omroepers en geen boodschap had aan wat hij ‘dat gejoel’ noemde.

Verkeerde speler

Een foutje zal Vuylsteke gemakkelij­ker door de vingers zien. “Wie nooit mist, is een volmaakt mens en dat ben ik lang niet”, zei hij zelf toen het ging over of hij al eens de verkeerde speler een doelpunt had toegekend. “Een 18 of een 13 op een afstand van 6070 meter is niet altijd duidelijk”, klonk het toen eerlijk.

Sinds de ingeweken West-Vla- ming in 1974 voor het eerst als stadionomr­oeper door de poort van het Bosuilstad­ion stapte, maakte hij er veel ups en downs mee. In oktober 2016 zei Vuylsteke dat hij graag nog een titel zou meemaken. Enkele maanden later vierde Antwerp de promotie naar de hoogste klasse. Uitgereken­d tegen Roeselare, de ploeg die Vuylsteke tijdens een wedstrijd ooit de volgende gevleugeld­e woorden ontlokte: “Een owndoelpun­t van Roeselare. Waarvoor natuurlijk onze hartelijke dank.”

Kandidaten kunnen hun filmpje opsturen naar daniel.vuylsteke@rafc.be

 ?? FOTO BELGACOM 11 ?? Daniel Vuylsteke in zijn vertrouwde cabine op de Bosuil. Na 44 jaar is dit zijn laatste seizoen.
FOTO BELGACOM 11 Daniel Vuylsteke in zijn vertrouwde cabine op de Bosuil. Na 44 jaar is dit zijn laatste seizoen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium