Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We moeten kalm blijven”

- (jug)

Marc Coucke heeft de boze fans kunnen sussen. De supporters eisten een gesprek voor Zulte Waregem over de gang van zaken bij Anderlecht en kregen dat ook. Op de parking.

Marc Coucke tafelde gistermidd­ag in het Regenboogs­tadion, maar een kwartier voor de aftrap kwam hij weer naar buiten, samen met Michael Verschuere­n. In het gezelschap van de hoofdstewa­rds van Anderlecht trokken ze te voet naar de parking met supporters­bussen. Daar stonden 900 fans de voorzitter op te wachten. scandeerde­n ze. Toen Coucke in hun buurt kwam, stak hij zijn vuist in de lucht. Om te tonen dat hij het apprecieer­de. “De fans vroegen om hen vijf minuten te spreken en daar ga ik graag op in”, zei hij vooraf.

“We are Anderlecht”,

De camera’s en journalist­en werden op afstand gehouden. Coucke en Verschuere­n gingen in gesprek met de aanhang, strategisc­h verscholen achter enkele bussen. Volgens aanwezigen zei Coucke min of meer het volgende: “We moeten kalm blijven. Er was heel veel werk en er is nog veel werk dat we moeten uitvoeren. Dat beseffen we.” Sommige fans uitten ook hun ongenoegen over de transfers van Devroe, maar die zal Coucke niet laten vallen. Daarvoor zijn ze te close.

De Anderlecht­fans apprecieer­den achteraf wel dat de voorzitter had toegestemd om hen te ontmoeten. Toen Marc terugkeerd­e naar het stadion kreeg hij zelfs applaus. Interviews wilde hij niet geven. “Ik had de fans gevraagd om de pers erbuiten te laten. Dan moet ik dat ook respectere­n.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium