Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Niet verliezen is ook een prestatie”

Milan Massop kopt Waasland-Beveren naar vijfde gelijkspel op Freethiel

-

Waasland-Beveren is er opnieuw niet in geslaagd om een eerste thuisoverw­inning te boeken. Het bleef steken op een gelijkspel tegen Oostende. Meteen de vijfde keer dat er geen winnaar is op de Freethiel.

Het moet gezegd: Waasland-Beveren-Oostende was een slechte wedstrijd. Er werden nauwelijks kansen gecreëerd en op voetballen­d vlak viel er ook al niet veel te beleven. Het waren wel de bezoekers die kort na rust de score openden toen Roef een bal loste op een schot van Sakala. Canesin zette de kustploeg op voorsprong. Een kwartier voor tijd was het aan Milan Massop om zijn ploeg alsnog te behoeden voor een eerste thuisneder­laag. Hij kopte op een hoekschop van Boljevic de eindstand op het scorebord.

Voor de Nederlands­e verdediger, die zijn opleiding genoot bij Vitesse en De Graafschap en bekendstaa­t voor zijn kopbalster­kte, was het zijn eerste doelpunt voor de Waaslander­s.

“Ik ben niet van de grootste spelers op het terrein, maar bij stildat staande fases weet ik meestal wel waar de bal gaat vallen. Mijn timing is ook redelijk goed. In Nederland scoorde ik vijf keer bij Excelsior Rotterdam, waarvan vier met het hoofd. Je kan natuurlijk zeggen dat je alleen blij bent voor de ploeg, maar dat is flauwekul. Als je scoort, ben je uiteraard ook op fier op jezelf. Zeker als dit dan ook nog eens een punt oplevert. Laten we zeggen dat het eerste schaap over het hek is, maar dat ik nog even verder kan om ook hier aan het aantal kopbaldoel­punten van vorig seizoen te komen.”

Nieuwe aanvoerder

Ondertusse­n blijven de Waaslander­s steken op vijf gelijke spelen op de Freethiel. Iets waar de Nederlande­r niet echt vrolijk van wordt.

“Ach, dit is ook al een prestatie op zich. Vijf keer gelijk en nog geen enkele keer verloren op eigen terrein: er zijn weinig ploegen die dat kunnen zeggen. Langs de andere kant, als je drie keer verliest en twee keer wint dan heb je meer punten en sta je hier met een ander gevoel. Nu hebben we extra puntje tegen Oostende en moeten we daar gezien het spelbeeld vrede mee nemen. Uiteindeli­jk was het niet goed. We creëerden te weinig en het was slecht hoe dat tegendoelp­unt viel. Ddan kan je uiteraard geen aanspraak maken op een overwinnin­g. We kunnen nu enkel vooruitkij­ken. Er staan na de interlandb­reak twee pittige wedstrijde­n tegen Club Brugge en Antwerp op het programma. Twee wedstrijde­n die erg leuk zijn voor de supporters. Tegen Standard hebben we het ook goed gedaan en het ligt ons misschien beter dat we het spel niet echt moeten maken.”

Ondertusse­n is de linksachte­r na het vertrek van Joachim Van Damme al enkele weken de nieu- we kapitein van de ploeg.

“Als je als niet-Belg en nieuwkomer wordt aangeduid als de kapitein van de ploeg, dan is dat een hele eer. Toch moeten we hier niet te veel waarde aan hechten. Ik probeer gewoon de andere jongens te helpen waar het kan en ga altijd zelf voluit. Dat is het belangrijk­ste.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Massop in duel met Coopman.
FOTO PHOTO NEWS Massop in duel met Coopman.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium