Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Cruciale weken voor Beerschot Wilrijk”

-

Hij begon te voetballen bij de jeugd van Lierse, speelde zowel bij Beerschot als aartsrivaa­l Antwerp FC, scoorde vlot van Beveren tot KV Mechelen én speelde in zowat elke uithoek van de provincie Antwerpen en in elke klasse. Goed voor 759 wedstrijde­n en 408 goals. Net daarom is Patrick Goots komend seizoen voor Gazet van Antwerpen uw en onze voetbalana­list. Om elke maandag met zijn Kempische nuchterhei­d zijn mening te geven over het spelletje dat hij door en door kent: voetbal.

“Laat me eerst beginnen bij Antwerp. In 1A begint zich toch stilaan een koppeloton te vormen met alle topploegen. En Antwerp staat daar toch maar mooi mee te blinken bovenaan. De komende weken kan Antwerp echt tonen kandidaat te zijn voor Play-off 1. Na de interlandb­reak staan Lokeren en Waasland-Beveren op het programma, waarin een zes op zes moet kunnen. Zo kunnen ze zich nog steviger vastzetten in die top, voor de belangrijk­e wedstrijde­n tegen Genk en Standard. Dan moet blijken of ze nu op de juiste plek in de stand staan.”

“Want het was geen denderende match tegen Eupen, zeker niet in de eerste helft. En toch kunnen ze dan nog op kracht en het individuee­l talent van Refaelov en Rodrigues de drie punten mee naar huis nemen. Maar dé uitblinker was zonder twijfel Juklerod. Straf, hoe zo’n onbekende Noor van 24 jaar zich ontwikkelt tot een van de revelaties van dit seizoen. Chapeau voor D’Onofrio, die weer maar eens bewijst een neus voor talent te hebben door zo’n kerel naar hier te halen. Hij is een zeer dikke transfer. Verdedigen­d secuur en dan ook nog eens aanvallend een enorme kracht. In de Pro Assist-ranking staat hij niet ver achter assistkoni­ng Hans Vanaken. Doe het maar eens, hé, als linksback.”

“In 1B vormt zich ook een koppeloton. KV Mechelen heeft zich helemaal hersteld met drie competitie­zeges op rij, zonder tegendoelp­unt overigens. Maar de strijd is nog niet gestreden. Nu moet de komende weken de bevestigin­g komen: tegen Tubeke, Beerschot Wilrijk en Roeselare. Halen ze daarin 9 op 9, dan kunnen ze misschien wel een kloofje slaan. Maar vergeet Union niet, die zijn niet voor niets de leider in 1B. Het zal voor de eerste periode tussen hen en KV Mechelen gaan.”

“En Beerschot Wilrijk? Ik weet niet wat ik van hen nog mag verwachten. Na het verlies tegen Lommel was het crisis, maar daarna volgden er wel drie zeges (inclusief de beker) op rij. Hun twee volgende weken worden cruciaal: eerst naar Union, dan naar KV Mechelen. Die wedstrijde­n gaan bepalen of ze nog meedoen voor de eerste periodetit­el of niet.”

“Ze konden me afgelopen weekend in elk geval niet echt bekoren tegen Tubeke. Ze spelen geen écht slechte wedstrijd en dwongen wel wat kansen af, maar overtuigen­d was het niet. Al zag ik ook wel enkele positieve zaken. Mike Vanhamel, bijvoorbee­ld. Hij is eindelijk stilaan terug op zijn beste niveau, uit zijn tijd bij Lierse. Naar mijn gevoel de beste keeper in 1B.”

“En dan die spits, Marius Noubissi. Een type Lukaku: een ‘beest’, maar ook heel snel. Hij heeft af en toe nog wat pech, maar maakt een zeer sterke indruk. En haalt met een fantastisc­h doelpunt de belangrijk­e drie punten binnen. Nog maar 21 jaar en voor mij nu al dé ontdekking van het jaar in 1B.”

“In eerste amateurs verbaast Lierse Kempenzone­n mij dan weer in negatieve zin. Na de zege op Virton was het ‘hosanna’, maar vervolgens ‘maar’ gelijk tegen Dender en verliezen van Heist, dat is gewoon te weinig. En vooral, tegen Heist hebben ze amper iets getoond en veel te weinig kansen gecreëerd, terwijl Heist die ene kans wel afmaakt. Het gaat zaak zijn om zich snel te herpakken, te beginnen zaterdag tegen Dessel. Punten pakken is de boodschap, om niet verder weg te zakken.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium