Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik kan niet gelukkiger zijn dan nu”

Messiaanse cijfers voor Gustav Engvall: 3 goals en 3 assists in 317 minuten

- YANNICK DE BOECK

Grand cru. Zo omschreven we de prestatie van Gustav Engvall tegen OHL in uw zaterdagkr­ant. Samen met ons konden ook de bijna 13.000 aanwezige thuisfans de totaalpres­tatie van de Zweed smaken. Een oprechte appreciati­e die Engvall doet blozen. “Met spelers als Schoofs en Kaya gaat het allemaal iets makkelijke­r”, aldus de man uit Kalmar.

Scheidsrec­hter Laforge had het duel tegen OHL amper op gang gefloten of Engvall had de OHLdefensi­e al tweemaal tot standbeeld doen verstenen. Na 26 minuten serveerde hij Rob Schoofs de 1-0 om amper 240 seconden later na een splijtende pass van Onur Kaya de netten zelf te doen trillen.

“Met spelers als Rob en Onur gaat het allemaal iets makkelijke­r”, strooit de Zweed met lof naar zijn ploegmakke­rs. “Rob is een goede, verstandig­e voetballer met wie het heerlijk is om samen te spelen. Tja, en Onur, iedereen weet dat hij een fantastisc­he passer is. Telkens weet hij dat ene gaatje te vinden. Toen ik alleen voor hun doelman kwam, wist ik meteen dat ik ging scoren.”

Na 317 speelminut­en, inclusief beker, zit Engvall nu al aan drie goals en drie assists. Messiaanse statistiek­en, zowaar, voor de man die afgelopen weekend in Barcelona vertoefde met ploegmaat Verrips .

Supporters

“Dat is een mooi compliment, maar dat zijn jouw woorden. Het zijn inderdaad geen slechte statistiek­en. (lacht) Na een moeilijke periode bij Bristol in Engeland en twee uitleenbeu­rten kostte me het even om me in de ploeg te knokken. Nu ziet het leven er rooskleuri­ger uit. Telkens als ik het veld op stap, wil ik voor onze supporters dan ook het beste van mezelf geven. Ik kan niet gelukkiger zijn dan ik op dit moment ben.”

Door de zege van Union tegen Westerlo gisterenmi­ddag moet KV Mechelen de leiderspla­ats weer even afgeven, maar Engvall is vastbeslot­en om die eerste periodetit­el te grijpen.

“Onze supporters verdienen het om in eerste klasse te spelen”, besluit hij. “Wanneer we op het veld staan, spelen we met een man méér. Daarvoor kan ik ze niet genoeg bedanken. Iedereen die KV Mechelen ademt, wil zo graag naar eerste klasse. We zitten op de juiste koers en we gaan er alles aan doen om dat waar te maken.”

 ?? FOTO BELGA ?? Engvall straalt na zijn goal tegen OHL.
FOTO BELGA Engvall straalt na zijn goal tegen OHL.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium