Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit komt heel zwaar aan”

Onmachtig Lierse Kempenzone­n slikt in derby eerste competitie­nederlaag

-

Uitgereken­d in het streektref­fen bij SK Heist incasseerd­e Lierse Kempenzone­n zaterdag een eerste competitie­nederlaag. Een zuur verlies voor de Pallieters, die zich bijna radeloos de tanden stuk beten op een goed georganise­erde thuisploeg. Met 9 op 18 nemen de Lierenaars een matige start.

Daar was ze dan plots zaterdagav­ond, de eerste competitie­nederlaag van Lierse Kempenzone­n. Eerder onverwacht en dat bleek ook na afloop. Meer dan een halfuur bleef de kleedkamer­deur van de Pallieters hermetisch gesloten. Wat er zich achter de muren afspeelde, heette de rangen sluiten. Met anderhalf uur werkvoetba­l en een ijzeren discipline had SK Heist zijn gast van zijn roze wolk geblazen. Zoveel was duidelijk. Die eerste nederlaag was aangekomen. Het viel zo van het gezicht van coach René Trost af te lezen.

“Of er harde woorden zijn gevallen?”, herhaalde de Nederlands­e oefenmeest­er de vraag. “Kijk, dit verlies is toch wel hard aangekomen. Dan is het beter om met de ganse groep meteen een aantal zaken door te nemen. En ja, sommige jongens hebben hun zegje gedaan. Dat mag. Het is belangrijk om de rangen te sluiten.”

Paniek

Lierse Kempenzone­n beleefde een belabberde avond in Heist. De inleiding was de 1-0 van Dries Ventôse. Uitgereken­d een ex-Lierenaar. Een opdoffer die de groep niet te boven kwam.

“We wisten hoe Heist het zou aanpakken. Een dubbele gordel optrekken en dan loeren op de counter. Dan weet je dat je niet op achterstan­d mag geraken en toch gebeurt het”, zuchtte Trost. “Geen tegengoal pakken stond voorop in ons strijdplan. Die treffer speelde helemaal in de kaart van Heist. We liepen zo heel snel achter de feiten aan en dat is de ganse partij gebleven.”

In wat volgde schitterde Lierse Kempenzone­n in onmacht. Net als één week eerder vervielen de Pallieters in stereotiep­e aanvalsgol­ven, gekruid met flink wat afval. Op een vrijschop van Nick Kuijlaars tegen de paal na maakten de Lierenaars in een uur niks meer klaar.

“Dat klopt. Het

is een proces

waar we door moeten, want we zullen nog vaak van dit soort wedstrijde­n krijgen. En we moeten vooral meer geduld opbrengen wanneer het dan een keertje fout loopt en we op achterstan­d geraken. Maar ik voelde veel paniek in de groep en spelers gingen plots andere dingen doen. En ik miste daarnaast ook een echte winnaarsme­ntaliteit. Dat is niet de goede aanpak en daar moeten we het zeker over hebben.”

De uitschuive­r in Heist zadelt Lierse Kempenzone­n met een matige 9 op 18 op. Al is dat momenteel niet de eerste zorg van René Trost.“Ach, laten we niet altijd naar die cijfertjes kijken. Uiteraard hadden we op iets meer gehoopt, maar je kan een keer een wedstrijd verliezen. Het is nu zaak om rustig te blijven en vooral een middel te vinden om zo’n match tegen een goed georganise­erde tegenstand­er open te breken. Daar ligt momenteel mijn eerste prioriteit en dan zal dit Lierse Kempenzone­n zijn punten nog wel pakken.”

 ?? FOTO SMB ?? Schops houdt matchwinna­ar Ventôse van de bal.
FOTO SMB Schops houdt matchwinna­ar Ventôse van de bal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium