Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dragons op eigen veld onderuit tegen Watducks

- (jbr)

Regerend landskampi­oen Dragons verloor op eigen veld met 1-2 tegen titelkandi­daat Watducks. Antwerp pakte thuis een 1-1-gelijkspel tegen Gent. Beerschot is de enige Antwerpse club die won, het werd 5-2 tegen Daring.

Dragons verloor vorig weekend ook al op het veld van Racing. Nu kwam het tekort tegen die andere titelkandi­daat, Watducks. De jongens uit Waterloo klommen tijdens de eerste helft op voorsprong dankzij Louis Capelle. De Brasschaat­se Ier Shane O’Donoghue maakte in de tweede helft gelijk, maar Red Lion John-John Dohmen bracht de eindstand op 1-2.

Beerschot klimt dankzij een vlotte 5-2-zege tegen Daring naar de derde plaats in poule B. De jongens uit Kontich staan nu voor Dragons, Braxgata en Antwerp en mogen zich de ploeg van de streek noemen.

Beerschot klom naar een 3-0voorspron­g dankzij doelpunten van Harrison Peeters, Lucas Rossi en Roman Duvekot. Daring knokte zich terug in de wedstrijd, maar Andy Bull en Gaetan Perez bracht de eindstand op 5-2. “We mikken op een plaats bij de eerste vier in onze poule om zo in de kwartfinal­es te geraken”, aldus Beerschots­peler Harrison Peeters.

Bij de vrouwen kon Antwerp niet op het positieve elan van vorige week verdergaan. De meisjes van coach Sofie Gierts gingen met 4-2 onderuit bij Gent. Victory en Braxgata deelden in de streekderb­y de punten. Het werd 1-1. Dragons won op eigen veld wel met 3-2 tegen Racing.