Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Logisch gelijkspel, maar vermijdbar­e goals”

Rupel Boom geraakt niet voorbij een stug Aalst

- PETER NYS

Rupel Boom speelde voor de vierde keer dit seizoen gelijk. De Steenbakke­rs maakten voor eigen publiek nog twee keer een achterstan­d ongedaan en hadden in de slotfase de 3-2 nog binnen handbereik. Iedereen kon zich uiteindeli­jk wel vinden in een gelijke eindstand.

Drie wissels bij de thuisploeg in vergelijki­ng met de elf die RWDM vorige week inblikten. Kerstenne kwam in plaats van Farin, die voor de match nog testte maar niet kon spelen. Wilms verving de geschorste Schaessens en in doel stond Houmani. Yanni De Vriendt scheurde alle spieren in de schouder af en moet donderdag onder het mes. Hij kijkt tegen een inactivite­it van vijf tot zes maanden aan. De match was amper op gang gefloten toen Aalst een penalty kreeg na een overtredin­g van Kerstenne.

“Ik vond het geen strafschop, maar de ref is baas en hij zag het duidelijk anders”, aldus Kerstenne. “Op zo’n moment kan je wel door de grond zakken. Ik speelde de voorbije weken niet vaak. Dan kreeg ik eigenlijk nog eens de kans om me te bewijzen en veroorzaak­te ik na één minuut al een strafschop. Dan mag ik mezelf nog troosten met de gedachte dat het er geen was, we stonden toch maar 0-1 achter.”

Lang hoefde Kerstenne niet te treuren. In minuut negen kreeg Rupel Boom een vrijschop. Hens borstelde de bal op de kruin van Kerstenne en de 1-1 was een feit. “Dat deed ongeloofli­jk veel deugd”, zegt de doelpunten­maker. “Er viel een enorme last van mijn schouders. De ploeg trok zich daar aan op, want we kwamen beter in de match. Voor rust kreeg alleen Rupel Boom nog kansen. We verdienden het om met een voorsprong de rust in te gaan. Ik vond ons ook na de pauze het best aan de wedstrijd beginnen, maar we misten opnieuw twee kansen en Aalst scoorde na een hoekschop. Alweer een onnodig doelpunt, want er was de hele week op gehamerd dat de corners in de eerste zone kwamen en toch lieten we ons vangen.”

Maar Rupel Boom knokte zich al vaak terug in de match en dat gebeurde ook nu weer. “Mentaal staan we sterk”, verklaart Kerstenne. “Een tegentreff­er brengt ons niet uit ons evenwicht en al snel stond het weer gelijk na een knappe goal van Damblon. We kregen daarna via Siebens nog een mooie kans op de 3-2. Misschien is dat gelijkspel een logisch resultaat, maar het is toch balen als je ziet op welke manier we twee goals pakten. Daarom ben ik ook niet echt tevreden met dit punt.”

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Jens De Paepe, Matteo Siebens (Rupel Boom) en ploegmaats in actie.
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY Jens De Paepe, Matteo Siebens (Rupel Boom) en ploegmaats in actie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium