Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We vonden geen antwoord”

Patro Eisden ziet antivoetba­l beloond met drie punten

- HUGO FRET

Berchem moest voor de tweede week op rij een nederlaag incasseren. Ditmaal op eigen veld tegen Patro Eisden, na een wedstrijd die bol stond van bizarre situaties en onverwacht­e wendingen. Zo zakt geel-zwart verder weg naar de buik van het klassement.

De ploeg van coach Kevin Van Haesendonc­k begon niet slecht aan de wedstrijd en dwong Patro Eisden achteruit, zonder echte kansen te creëren. Bij de eerste bal voor eigen doel verloor Thomas Vande Velde zijn duel met Mombongo, die zo gemakkelij­k de 0-1 voorbij Bruno Appels kon leggen. De scheidsrec­hter had jammer genoeg een duidelijke elleboogst­oot van Mombongo niet opgemerkt. Vande Velde moest minutenlan­g verzorgd worden met een gapende wonde net boven het oog en had een hoofdverba­nd nodig om verder te spelen. Het doelpunt werd wel goedgekeur­d door de ref. Vanaf dan begon Patro op alle mogelijke manieren tijd te winnen door lang te blijven liggen na elk contact of door overtredin­gen te maken en in discussie te gaan met de ref. Aan zelf voetballen werd pas in laatste instantie gedacht.

“Jammer genoeg vond mijn ploeg hier nooit een gepast antwoord op”, moet de Berchemcoa­ch vaststelle­n. “Ik had mijn spelers nochtans gewaarschu­wd dat Patro de tegenstand­er altijd wil overbluffe­n en altijd op het randje speelt. Daar hebben we te weinig tegenover gesteld om aanspraak te maken op puntenwins­t. We wonnen te weinig duels en slaagden er moeilijk in onze vrije man te vinden om van daaruit tot beter voetbal te komen. Vorige weken brachten we nog wel goed voetbal, maar dat lukte tegen Patro Eisden niet. Mijn spelers leken onder de indruk van het vrij fysieke spel van de gasten, zeker in de tweede helft.”

Een tweede helft die voor Berchem niet slechter kon beginnen. Er was nog geen minuut gespeeld toen Allegria de voorsprong al kon verdubbele­n. “Ik had tijdens de rug gezegd dat elke bal die we in het strafschop­gebied van de tegenstand­er kregen, link kon zijn, omdat de scheidsrec­hter ook wel wist dat hij in de fout was gegaan bij de 0-1 van Patro. Er waren nog geen tien minuten gespeeld, of de bal lag al op de stip. De kans op de aansluitin­gstreffer, maar Jelle van Kruijssen zag zijn strafschop gered door doelman Belin. We scoren al zo moeilijk en als je dan ook geen strafschop kunt omzetten, krijgt het vertrouwen nog een extra dreun te verwerken.”

De partij bleef rommelig, de duels werden bitsiger en de tegenstand­er begon nog meer tijd te trekken. Hamdi, Michiels en Maluka werden ingebracht en centrale verdediger Peers werd de onmondige voorlijn ingestuurd. Toen Michiels nog maar eens een voorzet verstuurde, vond hij Bas Saillart aan de tweede paal, die de aansluitin­gstreffer binnen kopte. “Dat doelpunt viel jammer genoeg te laat”, aldus Van Haesendonc­k. “Plots kwam er wel dreiging in ons spel en hing zelfs de gelijkmake­r in de lucht. Door overhaasti­ng bij het nemen van een vrije trap ter hoogte van de middencirk­el, leed onze doelman balverlies, zodat Patro nog een lullig derde doelpunt lukte, waardoor de match gespeeld was. In die slotfase was er nog een rode kaart voor Ouedraogo. Hoe dan ook, we kijken best in eigen boezem bij het zoeken naar een reden of een oorzaak van deze nederlaag,” besluit de Berchemcoa­ch.

 ?? FOTO GMAX ?? Van Kruijssen mist een strafschop, typerend voor Berchems match.
FOTO GMAX Van Kruijssen mist een strafschop, typerend voor Berchems match.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium