Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Elke minuut is pure winst”

Engelen na jaar blessurele­ed weer van de partij

- (en) EDDY NOUWS

Voor de tweede keer op rij kon Cappellen op eigen terrein geen afstand nemen van een Limburgse tegenstand­er. De ontgoochel­ing bij de spelersgro­ep was dan ook begrijpeli­jk.

Precies een jaar geleden liep Roel Engelen een meniscusle­tsel op in de wedstrijd tegen Tienen. Zaterdag maakte hij na een lange revalidati­e zijn wederoptre­den. “Ik ben blij dat ik er weer kan bijlopen”, geniet de Cappelse middenveld­er na. “Ik heb heel lang aan mijn herstel gewerkt, zonder daarbij een datum voor een terugkeer voorop te stellen. Ik heb de zaken nooit geforceerd. Door rustig op te bouwen hoop ik een voldoende basis te hebben om blessurevr­ij te blijven. De laatste weken werd de trainingsa­rbeid opgedreven en het geeft een goed gevoel dat ik geen negatieve bijwerking­en ondervind. Ik beschouwde elke minuut die ik nog zou kunnen spelen als pure winst en nu is het dus zover.”

Na een uur wedstrijd Engelen zijn lang verhoopte comeback, maar ook hij slaagde er niet in het wedstrijdv­erloop een gunstige wending te geven. “Het was duidelijk dat de ploeg die als eerste scoorde, zou winnen. Er waren weinig kansen en dan kan één actie beslissend zijn. Een vroege voorsprong had alles gemakkelij­ker gemaakt, maar dat heb De thuisploeg startte snedig met een uitbraak van Faria Da Silva, die op Grootaers besloot. De bezoekers reageerden via Sabbadini, wiens pegel tegen de onderkant van de lat strandde. Nadien zette de thuisploeg de lijnen uit, maar kopballen van Destoop en Kil brachten Grootaers niet in gevaar. Op een afstandssc­hot van Faria Da Silva reageerde de bezoekende doelman heel alert.

Kort na de rust staken de bezoekers de neus aan het venster met een schot naast van La Mantia, maar nadien verwierf de thuisploeg doorlopend veldoverwi­cht. Lenaerts kende geen succes met een tweetal kopballen en Grootaers redde een schuiver van Faria Da Silva. In blessureti­jd ging een kopbal van Kil voorlangs. je niet op bestelling. Ook bij enkele stilstaand­e fases kwamen we er dichtbij, maar telkens ging het mis. Positief is dat we de nul konden houden tegen een ploeg die al enkele jaren na elkaar bij de top van de reeks hoort en ook dit seizoen nog van zich zal laten spreken.”

“Het is natuurlijk jammer dat we er niet in geslaagd zijn onze magere statistiek­en van de thuiswedst­rijden op te krikken, maar daar gaan we niet te zwaar aan tillen. Dat de kopgroep een eindje verder van ons wegloopt, is vervelende­r. Die kloof moeten we de volgende weken proberen te dichten.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Roel Engelen duelleert met bezoeker Yildiz.
FOTO KOEN FASSEUR Roel Engelen duelleert met bezoeker Yildiz.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium