Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Plezant om mijn steentje bij te dragen”

Tom Van Dyck bezorgt Ternesse in extremis eerste thuiszege van het seizoen

- STIJN DRUANT

Het is Ternesse gelukt om voor het eerst dit seizoen de drie punten in Wommelgem te houden. In een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende, werd Tom Van Dyck de held van de middag. In blessureti­jd zorgde de verdediger voor de 3-2. “Ik was het delirium nabij”, lacht Van Dyck.

“Scoren én winnen, dat doet enorm veel deugd”, zegt een fiere Tom Van Dyck. “In het begin waren we te weinig bij de zaak en was Sint-Lenaarts zelfs beter. Maar nadien zijn wij gretiger geworden. Bovendien pakte Goris op geweldige wijze een strafschop, want 1-2 zou wel erg vervelend geworden zijn. Dan was het misschien gedaan geweest. Maar na onze 2-2 wilden we dat punt echt vasthouden. We zijn blijven voetballen en vechten. In het slot kon ik na een corner de 3-2 binnen tikken. Een geweldig moment, het delirium nabij. Het is altijd plezant om als verdediger je steentje bij te kunnen dragen.” Ook coach Sven Eeraerts was een opgelucht man. “De ontlading was enorm. In het begin liepen we wat achter de feiten aan, ook al omdat we te veel inzakten. Maar we hebben tactisch bijgestuur­d.”

Het was geen wandeling in het park voor Ternesse, dat er tot in blessureti­jd voor heeft moeten knokken. Maar tien op achttien, dat zijn cijfers die niet misstaan.“Ik ben een tevreden man”, zegt Eeraerts. “Als we hadden verloren, moesten we achterom kijken. Nu laten we ploegen als Bilzen, Racing Mechelen en Pelt achter ons. Maar als ik eerlijk ben, was een gelijkspel billijker geweest. Al mag het ook wel eens meezitten. Ternesse heeft nu weer wat ademruimte. Ik hoop dat we voor de winterstop nog twaalf à dertien punten kunnen pakken”, hoopt de Ternesseco­ach.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Tom van Dyck kopt voor Ternesse, Guy Geudens van Sint-Lenaarts moet toekijken.
FOTO KOEN FASSEUR Tom van Dyck kopt voor Ternesse, Guy Geudens van Sint-Lenaarts moet toekijken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium