Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Balen, want je voelde dat er veel meer in zat”

Rochus Deurne lijdt eerste nederlaag van het seizoen na zwakke eerste helft

- QUINTEN VAN DEN BROECK

Promovendu­s Rochus Deurne heeft in eigen huis zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden. Tegen leider Heikant stond het na een slappe eerste helft al 0-2. Een kloof die de Deurnenare­n ook in een sterke tweede helft niet meer dicht kregen. “Het jammere is dat je voelt dat hier meer in zat”, meent Rochus Deurne-kapitein Dimitri Jacobs.

“Het is even balen nu, maar uiteindeli­jk wisten we wel dat deze reeks niet kon blijven doorgaan”, probeerde Jacobs na afloop de nederlaag al meteen in perspectie­f te plaatsen. “Het jammere is dat je voelde dat er vandaag meer in zat. We begonnen veel te slap aan de wedstrijd en grepen te vaak terug naar de lange bal. Heikant had in de eerste helft misschien wel het meeste balbezit, maar qua kansen was er geen verschil. Toch stond het 0-2 bij rust.”

In de tweede helft kwam Rochus veel scherper uit de kleedkamer. “Bij de 1-2 merkte je dat Heikant zenuwen kregen, maar de gelijkmake­r wou maar niet vallen. Het geluk dat de voorbije weken steeds aan onze kant stond, ontbrak vandaag een beetje”, aldus Jacobs, die in het slot nog aanspraak maakte op een strafschop. De aanvaller werd gehaakt in het strafschop­gebied, maar de scheidsrec­hter legde de bal net buiten de zestien. “Ik weet niet of het strafschop was, maar als de ref fluit, moet hij in ieder geval penalty geven. Al moeten we niet te veel met de scheidsrec­hter bezig zijn. Het is simpel: als we de wedstrijd begonnen waren zoals onze tweede helft, verliezen we hier vandaag niet.”

Dat vond ook Rochus-coach Danny Huysmans. “Ik begrijp niet waarom we zo slap aan de wedstrijd begonnen. Als je in zo’n goed

flow zit, moet je verdomme proberen om verder te gaan op dat elan”, foeterde Huysmans. “Vorige week tegen Lille hebben mijn jongens gevochten als leeuwen. Vandaag zijn we pas in de tweede helft onze duels beginnen winnen. Tegen een club als Heikant kan je je dat niet permittere­n”, aldus Huysmans.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Rochus-kapitein Dimitri Jacobs is Flor Vermeylen te snel af.
FOTO TOM GOYVAERTS Rochus-kapitein Dimitri Jacobs is Flor Vermeylen te snel af.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium