Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik ben alleen ontgoochel­d over het resultaat”

Borsbeektr­ainer Patrick Huybrighs ziet zijn ploeg twee keer achterstan­d ophalen

- FREDDY KOOPMAN

Borsbeek haalde tegen Wijnegem twee keer een achterstan­d op, maar toch hinkte trainer Patrick Huybrighs op twee gedachten. “De spelers toonden na een goed groepsgesp­rek de juiste mentalitei­t. Daarom verdienden we eigenlijke die eerste zege, maar we blijven positief denken”, zei Huybrighs.

Huybrighs speelde dit seizoen met Borsbeek al vier keer gelijk. “We beschikken over enkele talenten en hebben een betere ploeg dan vorig seizoen. We werden nog geen enkele keer zoek gespeeld en dat was ook nu tegen Wijnegem zeker niet het geval. Mijn spelers toonden de juiste instelling en beschikten duidelijk ook over mentale weerbaarhe­id door tweemaal een achterstan­d op te halen. Niemand liet het kopje hangen. We verdienden echt die eerste bevrijdend­e zege. Ik ben tevreden over de collectiev­e prestatie en alleen ontgoochel­d over het resultaat. We blijven laatste, maar denken positief, want als de gasten er elke week voluit voor gaan, dan komt zeker alles goed”, stelde de coach.

Bij Wijnegem vond trainer Danny Bosmans het resultaat correct. “We stonden met een fel gehavende ploeg aan de aftrap en ik moest tijdens de match ook nog noodgedwon­gen Smolders en Seifferman­n wisselen. We hebben een mooie kern en terechte ambitie om mee te dingen naar de prijzen, maar dat brengt momenteel veel te weinig op.”

“Het was lang geleden dat we de derby op Borsbeek speelden. Helaas waren er enkele dubieuze beslissing­en van de jonge scheidsrec­hter. Een goal van ons werd onterecht voor buitenspel afgekeurd en ook de uitsluitin­g voor een vermeende elleboogst­oot van Snoeck was een foute inschattin­g.”

“Ik zoek helemaal geen excuses, want we verspeelde­n tweemaal een voorsprong. Het gelijkspel is een terecht weergave van een slechte match”, aldus Bosmans.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Zakaria Daali van Wijnegem (geel) wordt belaagd door Arne Verschuere­n en Faouzi Falchou van Borsbeek.
FOTO TOM GOYVAERTS Zakaria Daali van Wijnegem (geel) wordt belaagd door Arne Verschuere­n en Faouzi Falchou van Borsbeek.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium