Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Oxaco B wint ontgoochel­ende topper

- (luhe)

De topper tussen Fellows B en Oxaco B bracht niet wat ervan verwacht werd. Na het eerste kwart leidde Fellows met 21-18. In het tweede kwart kregen de polderboys meer dan vijf minuten geen bal door de korf. De bezoekers konden daar echter niet van profiteren en bleven op 2123 steken. Halfweg stond het 3434.

Na de pauze begon Oxaco het best. Zo stond het 50-55 na het derde kwart. De bezoekers gingen door op dat elan in het laatste kwart, maar onder impuls van Bracke en Van Hende kwam Fellows alsnog terug. Op zeventien seconden van het einde leidde de thuisploeg zelfs met 68-67. Toch zou Oxaco met de zege aan de haal gaan. Op twee seconden van het einde zorgde Piorkowski voor de 68-69-eindstand. Fellows-coach Robert Muys was uiteraard ontgoochel­d over de nederlaag. “Er zat te veel afval in ons spel. We geraakten uitstekend voorbij hun eerste press, maar leden dan te veel balverlies. We misten ook te veel easy shots en de vrijworpen verliepen ook niet volgens plan. Wij moeten en kunnen als ploeg op tactisch gebied nog heel veel verbeteren.” Oxaco-coach Marc Braeckmans vond het een verdiende zege voor zijn ploeg. “We hebben een jonge ploeg en betalen nog leergeld. Toch hebben we een heel volwassen partij gespeeld. Niet vergeten dat we tegen de beste ploeg van de reeks gespeeld hebben. Phantoms heeft misschien nog meer individuee­l talent, maar als ploeg vind ik Fellows beter. Wij moeten het hebben van onze intensitei­t en dat hebben mijn gasten uitstekend gedaan.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Winkelmans probeert Fellows-speler Wellens van de bal te zetten. De Ekeraars bleken uiteindeli­jk toch ietsje sterker.
FOTO KOEN FASSEUR Winkelmans probeert Fellows-speler Wellens van de bal te zetten. De Ekeraars bleken uiteindeli­jk toch ietsje sterker.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium