Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het is heel frustreren­d om zo te verliezen”

Ahmed Sababti baalt na tweede nederlaag in vier wedstrijde­n van FT Antwerpen

- (mabe)

FT Antwerpen heeft zijn start gemist, zoveel is duidelijk. Na de nederlaag in de eerste wedstrijd tegen KK MalleBeers­e, gingen de Sinjoren nu ook onderuit op Proost Lierse.

Uiteraard was de Antwerpse aanvoerder Ahmed Sababti not amused na de 7-5-nederlaag. Hij gaf toe dat hij met zijn ploeg een andere competitie­start voor ogen had. “We hadden in Lier de grootste kansen en waren zeker in de tweede helft heer en meester, maar de cijfers staan er”, aldus Sababti.

Slechts vier ervaren spelers

De aanvoerder moet niet ver zoeken naar het waarom van de nederlaag op Lier. “We hebben al een beperkte kern en door de afwezighei­d van Aziz Hitou (ziek, red.) en El Fahsi (diende vrijdagmid­dag zonder verklaring zijn ontslag in, red.) stonden er nog maar vier ervaren spelers op het wedstrijdb­lad. Dat maakt dat de wisselmoge­lijkheden serieus beperkt werden. Je weet dan al voor de wedstrijd dat het een moeilijke avond kan worden. De vier jonge gasten die op de bank zaten, hebben meer dan hun best gedaan, maar je kan nog niet van die jongens verwachten dat ze in dit soort wedstrijde­n hun stempel drukken. We hebben ervoor gevochten, maar dat bleek niet voldoende.”

Toch kreeg FT Antwerpen, net als tegen Malle-Beerse, meer dan voldoende kansen om de drie punten te mogen claimen.

“Maar opnieuw waren we vooral verdedigen­d niet altijd met zijn allen bij de les. Zeven tegendoelp­unten is te veel. Vooral als je ziet op welke manier we die weer om de oren kregen”, aldus een kritische Sababti, die ook, in tegenstell­ing tot we van hem gewoon zijn, ongemeen scherp uit de hoek kwam over de scheidsrec­hters. “Als ze bij 5-5 doen wat ze moeten doen, gaan we mogelijk nog met de drie punten naar huis. Op dat moment haalden ze toch wel een dramatisch niveau en namen ze de beslissing die ons de das om deed (Een zware fout van Lier werd niet bestraft en in het vervolg op die actie scoorde

Lier de 6-5, red.). Je werkt een week hard naar deze wedstrijd toe en wordt dan op zo’n manier benadeeld. Dat zorgt voor behoorlijk wat frustratie.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium