Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Blij dat mijn aanvalslus­t beloond werd”

21-jarige Tom Verhaegen ziet knappe race beloond met zege

- MARCEL BERNAERTS

Enkele maanden geleden pakte hij nog brons op het BK bij de beloften, maar gisteren mocht de 21-jarige Tom Verhaegen in Rumst gewoon op het hoogste podiumscha­votje plaatsneme­n. Na een boeiende wedstrijd was hij de snelste van een kopgroep van zeventien renners, die in de slotronde in verschille­nde schuifjes tot stand was gekomen.

De bronzen medaille van het BK was een van de bezielers van een vlucht van vier die driekwart van de race het wedstrijdb­eeld zou bepalen in Rumst. Samen met streekrenn­ers Tom Goovaerts, Gerry Druyts en Pauwel Verhulst reed de latere winnaar bijna de hele tijd in de spits van de wedstrijd.

“Maar ik had constant het gevoel dat het peloton een spelletje aan het spelen was met ons en ons ieder moment op de nek kon vallen”, zegt de man uit Haasrode, die vorig seizoen ook al de beste was in Boom. “Uiteindeli­jk kwamen er in de voorlaatst­e ronde nog vier renners bij ons aansluiten. Maar in plaats van beter te gaan ronddraaie­n, draaide het plots voor geen meter meer en werden we gegrepen.”

Zo viel bij het ingaan van de slotronde alles te herdoen. Onder impuls van Gerben Peersman en Jeff Peelaers leek een nieuw groepje van acht op weg naar de zege.

Verhaegen: “Toen zag het er iets minder goed uit. Ik zag ze wegrijden, maar had het geluk om nog net als laatste te kunnen aanpikken. De kloof met de rest was niet al te groot, maar we hielden verrassend toch stand tot het einde. In de spurt kwam ik makkelijk uit het wiel van Nils Wolffenbut­tel, die van redelijk ver de spurt inzette. Ik had deze week in Bornem al gevoeld dat benen goed zaten, maar toen zat in slecht geplaatst en werd ik in de spurt pas vijfde.”

Gerry Druyts niet beloond voor sterke koers Gerry Druyts, de sterkhoude­r in de vlucht van vier, moest uiteindeli­jk

vrede nemen met een zesde plaats. Niet meteen het resultaat waar de snelle renner uit Brecht op gehoopt had.

“Uiteindeli­jk werd ik misschien niet echt beloond voor mijn aanvallend­e wedstrijd. Echt teleurgest­eld ben ik niet. Ook al kregen we nooit een grote bonus, toch heb ik altijd geloofd in de goede afloop van onze vroege vlucht. Ik had in de spurt niet meteen de kracht om het af te maken. Maar ik ben tevreden over de wedstrijd die ik gereden heb.”

Pauwel Verhulst kon zijn teleurstel­ling bij het overschrij­den van de aankomstli­jn niet echt bedwingen. De renner uit Terhagen had in zijn achtertuin een sterke wedstrijd gereden, maar finishte uiteindeli­jk wel als 75ste op ruim één minuut van de winnaar. “Op het moment dat het peloton ons inhaalde, was het op. Ik kreeg een mentale tik, de kans op een prijs was meteen voorbij.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Tom Verhaegen (tweede van de links) spurtte gisteren naar de zege in Rumst.
FOTO GOYVAERTS Tom Verhaegen (tweede van de links) spurtte gisteren naar de zege in Rumst.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium