Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Onze twee Engelse aanwinsten hebben ons niveau omhooggeti­ld”

Harrison Peeters en Beerschot liggen op koers voor kwartfinal­es

-

Beerschot deed gisteren een goede zaak in poule A. Het won met 5-2 van Daring en klimt zo naar de derde plaats voor Dragons, Braxgata en Antwerp.

Beerschot domineerde tegen Daring de hele eerste helft en mocht zo gaan rusten met een 3-0-voorsprong. “Maar dan begon het alweer even mis te lopen”, zegt Beerschot-speler Harrison Peeters. “Daring scoorde meteen na de rust de 3-1 en toen het dan ook nog 3-2 werd, kwam er toch opnieuw spanning in de wedstrijd. Met nog zeven minuten te gaan, wisselden zij hun doelman voor een veldspeler. Daarvan konden wij gelukkig profiteren om te scoren uit een strafcorne­r en op een snelle tegenaanva­l.”

En zo won Beerschot dus toch met 5-2. “We hebben nu zes punten voorsprong op Braxgata en zijn mooi op weg naar de kwartfinal­es. Daarvoor moeten we bij de eerste vier in onze poule eindigen. Er komen nog drie wedstrijde­n in deze fase van de competitie. We spelen nog uit bij Léopold, thuis tegen Watducks en uit bij Gent. Niet simpel, maar met het niveau dat we nu halen, is dat zeker ook niet onmogelijk. Uit die drie matchen zouden we nog zes punten moeten kunnen puren. Lukt dat, dan zien de zaken er heel goed uit. De sfeer in de groep is in elk geval zeer goed. Onze twee nieuwe Engelse spelers zijn schitteren­de gasten. Zij hebben echt kwaliteit in de ploeg gebracht. De wedstrijde­n die we moesten winnen, hebben we ook gewonnen. Dat is ook zeer belangrijk.”