Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gemeente zegt ‘neen’ tegen 7 flatgebouw­en

Buurtbewon­ers protesteer­den tegen nieuwbouwp­roject Imvap

- JAN VORSSELMAN­S

Het schepencol­lege van Zoersel heeft de aanvraag van Immobiliën Van Pelt (Imvap) voor het bouwen van zeven appartemen­tsblokken (42 flats) in een binnengebi­ed vlak bij de dorpskern in SintAntoni­us geweigerd.

Imvap vroeg in juli een omgevingsv­ergunning aan voor het oprichten van 42 appartemen­ten. Daarop rees fel protest van de buurtbewon­ers, die zich groepeerde­n in een comité. Tijdens het openbaar onderzoek liepen 360 bezwaarsch­riften binnen.

Het gebied in kwestie oogt nu nog agrarisch, maar ligt in een woonzone. Er mag dus wel degelijk worden gebouwd. Dat weten de buren van de Heybleuken­straat en omgeving ook, maar ze hadden een kleinschal­iger project verwacht. “Zeven grote appartemen­tsblokken overstijge­n de draagkrach­t van de buurt”, zegt Peter Schroven van het comité. Hij is uiteraard blij met de beslissing van het gemeentebe­stuur.

Burgemeest­er Liesbeth Verstreken (N-VA) licht het njet van het gemeentebe­stuur toe. “We kregen een negatief advies van de drinkwater­maatschapp­ij Pidpa inzake de waterhuish­ouding. Het plan hield ook te weinig rekening met de mobiliteit in de buurt en de verkeersdo­orstroming.”

“De gemeente heeft onze redenering grotendeel­s gevolgd en dat vinden we positief”, zegt Peter Schroven. “Zoveel wooneenhed­en op een beperkte oppervlakt­e neer- poten, is om moeilijkhe­den vragen.”

Wat Imvap gaat doen, is nog niet duidelijk: de plannen aanpassen of in beroep gaan tegen de beslissing van het gemeentebe­stuur. De burgemeest­er hoopt dat de immomaatsc­happij in dialoog treedt. Die kans bestaat, want eerder al liet Imvap weten geen hommeles met de buurt te willen.

 ?? FOTO JVS ?? Het protest van de buurt heeft geholpen. Een bouwprojec­t in Sint-Antonius werd door de gemeente Zoersel afgewezen.
FOTO JVS Het protest van de buurt heeft geholpen. Een bouwprojec­t in Sint-Antonius werd door de gemeente Zoersel afgewezen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium