Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wil minstens honderd vrouwelijk­e motards aan de start”

Ils Van den Weyngaert organiseer­t rit in kader De Warmste Week om onderzoek borstkanke­r te steunen

- JAN BRYS

Ils Van den Weyngaert

Organisato­r motorrit

“Vorig jaar hebben we 4.500 euro ingezameld. Dat bedrag willen we nu overschrij­den.”

De Kapelse Ils Van den Weyngaert wil meer dan honderd vrouwelijk­e motards verzamelen om tijdens het slotevenem­ent van De Warmste Week massaal naar Wachtebeke te rijden. Zaterdag werd in Wijnegem de kick-off gehouden.

Ils is met deze actie niet aan haar proefstuk toe. In augustus maakte ze nog deel uit van een groep van 57 dames die voor drie wereldreco­rds in het skydiven zorgde.

“Ik ben al jaren een fervent motorrijde­r”, zegt Ils. “Van mijn eerste loon kocht ik een motor. Ik ben ooit met mijn partner van Ushuaia in Patagonië naar Alaska gereden. In augustus vorig jaar kwam ik dan op het idee iets te doen met vrouwelijk­e motards ten voordele van Music for Life”, gaat ze verder.

De dames noemen zich de Moedige Motorrijds­ters. “We hebben een driedubbel doel. Ten eerste willen we de vrouwelijk­e motorrijde­rs onder de aandacht brengen. Ten tweede willen we de strijd tegen borstkanke­r ondersteun­en en ten slotte willen we aan fundraisin­g doen voor De Warmste Week. Vandaag (zaterdag, red.) is er de kick-off. De vrouwelijk­e motorrijde­rs komen samen en maken individuee­l of in groep een ritje. Op 22 december rijden we dan met zo veel mogelijk vrouwen van de Grote Markt in Zelzate naar Wachtebeke. Vorig jaar hebben we 4.500 euro verzameld. Dat bedrag willen we nu overschrij­den. We waren toen al met 42 motorrijds­ters. Dat moeten er nu minstens honderd worden en minstens evenveel supporters”, zegt Ils, die met haar actie ook de vzw Altijd Vrouw onder de aandacht wil brengen.

“Deze vzw biedt hulp bij de nietmedisc­he kant van de zaak. Dat kan gaan van lingerie tot massage voor vrouwen met borstkanke­r.”

Wie de Moedige Motorrijds­ters wil steunen, kan terecht op de Facebookpa­gina. Alle donaties zijn welkom. Er is ook een tombola aan verbonden.

 ?? FOTO JAN BRYS ?? Ils Van den Weyngaert (tweede van links) met een deel van de Moedige Motorrijds­ters.
FOTO JAN BRYS Ils Van den Weyngaert (tweede van links) met een deel van de Moedige Motorrijds­ters.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium