Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Degradatie­voetbal tot aan de winterstop”

City Pirates geeft zege in tweede helft uit handen

- (matr)

In een potig duel gekruid met tien gele en één rode kaart zag City Pirates in blessureti­jd puntengewi­n door de vingers glippen. “Met alle respect, maar deze tegenstand­er moeten we aankunnen. Nu moeten we ons tot de winterstop opmaken voor degradatie­voetbal”, zucht trainer Philip Van Dooren.

Na de eerste 45 minuten met bijzonder weinig doelpoging­en aan beide kanten leek er voor de piraten geen vuiltje aan de lucht. Sababti had het o zo belangrijk­e openingsdo­elpunt gescoord, zodat de bezoekers na de pauze op de counter konden loeren. Maar dat pakte even anders uit. De oude Geraerts knikte meteen na het fluitsigna­al voor de tweede helft de gelijkmake­r op het bord. Even later ging het licht uit bij Dimitri Nesen. “Toch denk ik niet dat hij die speler van Tongeren (Dupain, red) echt raakte, maar op die plek op het veld strafschop­gebied Tongeren - moet je dat niet doen als je al een gele kaart op zak hebt”, fulmineert Van Dooren. “Nu, ik vond dat de scheidsrec­hter dubieuze beslissing­en nam aan twee kanten, maar we moeten gewoon slimmer zijn.”

Uitklaren

Met tien tegen elf zagen de Merksemnar­en de beoogde driepunter als sneeuw voor de zon verdwijnen. “Met een mannetje minder kregen we het moeilijker en moeilijker”, beseft de coach. “Met alle respect, maar als we voltallig waren bleven, dan hadden we deze tegenstand­er altijd aangekund. Binnenskam­ers zullen we deze week het één en ander moeten uitklaren, zoveel is zeker. Het kan niet zijn dat we met quasi dezelfde ploeg als vorig seizoen dit voetbal brengen. Dan heb ik het nog niet over het gebrek aan punten, maar vooral over de kwaliteit van het spel. Mentaal hebben sommige spelers het moeilijk. Deze week moet iedereen, waaronder ook de technische staf, zeker voor de spiegel gaan staan. Panikeren doen we zeker nog niet. Volgende week moet ik tegen Bocholt vijf geschorste­n missen, maar toch kan ik nog een goede ploeg tussen de lijnen brengen”, besluit Van Dooren.

Vijf geschorste­n

Vlak na het halfuur werd Dreesen (liesblessu­re) vervangen door Felix. Na de rode kaart voor Nesen vloog T2 Van Heurck wegens protest achter de omheining. Tegen Bocholt volgende week kan coach Van Dooren sowieso geen beroep doen op de geschorste­n Van Den Bogerd, Van Zantvoort, Borges, Nesen en Dreesen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium