Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Olse Merksem met anderhalf been naar volgende ronde

-

Olse Merksem is zo goed als zeker van een plaats in de vierde ronde van de Beker van België. Het won de heenmatch bij Eupen met 2326, zodat het voor eigen volk de klus makkelijk moet kunnen klaren.

“We wisten dat Eupen een geweldige thuisreput­atie had, maar hebben ons daar tijdens de eerste helft nooit door laten intimidere­n”, zegt Olse-voorzitter Guido Hens. “Na de pauze (12-14) was het echter andere koek. Eupen ging plotseling sterker verdedigen en bovendien dachten heel wat spelers bij ons dat de buit al binnen was. Door een blitzstart van de Oostkanton­ners stonden we plots 16-14 achter. Het sein voor onze jongens om de wedstrijd terug in handen te nemen. Bij 1718 namen wij opnieuw de leiding en die hebben we nooit meer prijsgegev­en. Resultaat: een 23-26-zege. Opdracht volbracht, nu moeten we voor eigen volk de klus afmaken.”

DHW pakt uit met klinkende zege

In de hoogste vrouwenree­ks won DHW Antwerpen makkelijk met 4422 van nieuwkomer Overpelt. De bezoekers speelden wel mee tot 1010, maar dan vond coach Rik Stryckers het welletjes. Een time-out en het herschikke­n van de verdedigin­g loonde en bij rust (18-11) was de wedstrijd al zo goed als gespeeld. Na de pauze zorgde DHW, zonder daarvoor echt diep te moeten gaan, voor een waar doelpunten­festival. Sara Haazen (12) en Teuntje Voermans (7) waren de topschutte­rs van dienst, terwijl Rilke Janssens (4) goed was voor nummer 30.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium