Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Atriac valt net naast podium op EK

-

Opnieuw net geen podium voor Atriac op het EK Mixed Team Relays. In Lissabon strandde de Antwerpse triatloncl­ub net als vorig jaar op de vierde plaats. Het Wuustwezel­se 185 werd bij zijn debuut op het EK meteen zevende.

In de Mixed Team Relays doen vier triatleten (twee mannen en twee vrouwen) om beurten een ultrakorte minitriatl­on in estafettev­orm.

Atriac startte behoorlijk met de ervaren Katrien Verstuyft die zich in de top tien handhaafde, op korte achterstan­d van de leiders. Als tiende loste ze af met Alexis Krug. De Belgisch kampioen halve afstand toonde dat hij nog niets aan explosivit­eit heeft ingeboet en rukte op naar de zesde stek. Jolien Vermeylen wist die positie dankzij een erg sterke beurt op de fiets met verve te verdedigen en hield het podium binnen schot. De laatste Atriac’er was Limburger Jelle Geens. De winnaar van de wereldbeke­rmanche in Antwerpen toonde zijn klasse. Zowel in het zwemmen als in het fietsen kon hij één triatleet oprapen. Uiteindeli­jk strandde hij op vijftien seconden van het podium. Na een vijfde plek in 2016 en een vierde stek in 2017 werd het zo opnieuw een vierde plaats voor de blauwhemde­n.

Het Wuustwezel­se 185 debuteerde op het EK Mixed Team Relays. De mannen en vrouwen van Marc Herremans deden het meer dan behoorlijk. Hanne De Vet, Niek Heldoorn, Kirsten Nuyes en Marten Van Riel finishten in 1u25’29 op iets meer dan een minuut van Atriac. Sterkhoude­r Marten Van Riel, de laatste man van 185, realiseerd­e met 19’23 de snelste splittijd van het hele pak.

De Mixed Team Relays is een nog jonge discipline. In Tokio staat het voor het eerst op het olympische programma. Nadat de Belgen (met onder anderen Marten Van Riel) in augustus brons pakten op de Europese Spelen, mogen ze in Tokio best ambitie hebben.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium