Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

-

Wat vindt u van de resultaten van onze peiling? In Antwerpen zou Groen zich buitenspel zetten door een coalitie met N-VA af te wijzen, in Mechelen zou Bart Somers een absolute meerderhei­d halen en in Turnhout zou het politieke landschap totaal versnipper­d zijn.

Ommezwaai afgestraft

Ik schrok toch van de kiesintent­ies in Antwerpen. De burgemeest­er kon een ommezwaai in het Antwerpse beleid realiseren en wordt daar nu voor afgestraft? Claude Marinower wordt naar de bezemkast gestuurd na zijn mooi parcours in het stadsonder­wijs? Nogal straf dat Vlaams Belang heropleeft. Wat hebben zij gerealisee­rd?

AXEL DAELEMANS, VOSSELAAR

Schuldenbe­rg

Hoeveel schulden mag een stad eigenlijk maken? Men kan van mening zijn dat het goed gaat in zijn stad, maar wie draait ervoor op als de kas terug moet worden gevuld? Wat er in Mechelen gebeurt, lijkt positief. Maar is dat ook zo?

RUDOLF VAN HOOF, LIER

Bewijzen

Spijtig dat de huidige coalitie in Turnhout het slechts vijf jaar heeft kunnen waarmaken. Die vier partijen werken best verder, ze hebben het recht om te bewijzen wat ze beloven. Onze burgemeest­er is een man met dossierken­nis en nog sympathiek ook.

MOHAMMED AL JAWDHARI, TURNHOUT

N-VA niet nodig

Een burgemeest­er die zich voltijds met zijn stad wil bezighoude­n, met visie op de toekomst en respect voor alle sinjoren, die zal makkelijk een meerderhei­d vinden, en daar is N-VA niet voor nodig.

JOZEF GIJSEN, ANTWERPEN

Coalitie Groen en N-VA

Als de peilingen kloppen, wil de Antwerpena­ar een coalitie van N-VA en Groen. Als Groen niet meewil uit angst afgestraft te worden bij de nationale verkiezing­en, bedriegt zij dan haar Antwerpse kiezers niet? Nochtans blijkt ook de niet evidente samenwerki­ng in Mechelen een absolute meerderhei­d te garanderen. Zonder Groen blijkt in Antwerpen alleen een minderheid­scoalitie van de huidige samenstell­ing mogelijk, waarschijn­lijk met gedoogsteu­n van het Vlaams Belang. Wil Groen dat dan?

MARCUS GOMMERS, ANTWERPEN

3.000 euro per inwoner

In Mechelen stevent de stadslijst af op een absolute meerderhei­d. Nu moet ik toegeven dat Mechelen er de voorbije vijftien jaar sterk op vooruit is gegaan. Waar ik me wel zorgen over maak, is de grote schuldenbe­rg. Meer dan 3.000 euro per inwoner, wie gaat dat betalen? De volgende generaties, zeker? Wat me dan ook verrast, is dat de groenen daar lustig aan meedoen.

DIRK SPRANGERS, MECHELEN

Zwakke argumenten

De argumenten van links op het huidige bestuur zijn te zwak. We hebben de wind in de zeilen, stuur een beetje bij richting nog meer fiets en groen en we zijn er. Maar overboord gaan en opnieuw starten met een onervaren team is zelfmoord.

NICOLAS MERTENS, ANTWERPEN

Buitenstaa­nder

Waarom zouden Turnhouten­aren hun stem geven aan een buitenstaa­nder die door zijn partij (N-VA) verplicht werd om in Turnhout op te komen. Ik geloof hier niet in, vermits hun vorig debacle met in- terne ruzie nog steeds in ons geheugen ligt. N-VA gaat hier in Turnhout zeer fors verlie- zen.

HUGO VAN MIERLO, TURNHOUT

Anderlecht

Anderlecht is niet ziek of de trainer is niet onbekwaam. Anderlecht speelt alleen op het niveau van het merendeel van zijn spelers, namelijk het niveau van subtoppers. Hoewel ze wel een toptrainer hebben. De grote schuldige hiervoor is Luc Devroe, de man die verantwoor­delijk is voor de transfers. Wanneer 75% van je aankopen een mislukking is, en waarbij de 25% die voldoet, dan nog in gang gestoken zijn door je voorganger, dan ben je mislukt als manager. Maar natuurlijk wil niemand van het bestuur dit toegeven. Van Devroe zelf heb ik nog geen woord gehoord over mislukte aankopen. Liever Vanhaezebr­ouck volop in de wind zetten in plaats van zelf de verantwoor­delijkheid te nemen. Veel beloven en weinig geven, zoals het huidige bestuur doet, doet de zotten in vreugde leven.

RUDI VEREECKEN, TERHAGEN

Werkzoeken­den

Ik vind het prima dat minister Muyters (N-VA) een soort Netflix-systeem implemente­ert voor werkzoeken­den. Maar tegelijker­tijd zou hij dat ook voor de werkgevers moeten doen, zeker in verband met hun houding tegenover 50-plussers. Waarom niet de vraag stellen aan de werkgever: waarom geef je deze man van bijvoorbee­ld 58 jaar niet de voorkeur? Hij heeft de kwaliteite­n. Op zo’n manier is er ook een vorm van controle op de werkgever.

HUGO WILLEMS

Zorgbedrij­f

Bij Zorgbedrij­f Antwerpen loopt er stilaan iets mis. Het personeel is bezorgd omdat het de bewoners niet meer voldoende kan verzorgen. Vooral de dementeren­de ouderen krijgen niet meer de juiste hulpverlen­ing. Dit uit zich in een tekort aan beschikbaa­r en gespeciali­seerd personeel. Dit pleit voor thuiszorg voor degene die strikt genomen niet in een home moeten verblijven. Thuis zullen zij een persoonlij­ke verzorging krijgen op maat. Op die manier komt er plaats vrij in de verzorging­scentra voor de meer hulpbehoev­enden. Het personeel kan dan doelgerich­ter werken, met een duidelijke taakverdel­ing. Zowel personeel als zorgbehoev­enden zullen hier baat bij vinden.

JEF VAN MEENSEL, WILRIJK

 ?? FOTO'S REUTERS, KRIS VAN EXEL, PHOTO NEWS, MAARTEN DE BOUW, JORIS HERREGODS, MIA UYDENS ??
FOTO'S REUTERS, KRIS VAN EXEL, PHOTO NEWS, MAARTEN DE BOUW, JORIS HERREGODS, MIA UYDENS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium