Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Honderden motards bewijzen 73-jarige Mil Heylen laatste eer

Motards uit binnen- en buitenland nemen afscheid

- (kma)

Motards uit binnen- en buitenland namen zaterdag in de kerk van Oelegem afscheid van motorrijde­r Mil Heylen (73). De urne van Mil werd onder luid applaus in het zijspan van zijn blauwe BMW naar de begraafpla­ats gereden.

Zeker honderd motoren stonden rond de kerk van Oelegem geparkeerd. Mil overleed op 30 september. Hij was geboren in Herentals maar woonde al meer dan dertig jaar in Oelegem, waar hij in het bestuur van de Okra zat. Na zijn gezin was de grootste passie van Mil zijn moto. Hij was lid van MV (MotorVrien­den) De Witte Raven uit Zandhoven en reed elke zondag nog grote toerritten mee. Op 70-jarige leeftijd werd hij nog clubkampio­en. “Hij was de oudste deelnemer van de ‘1.000 Bochten’ in Duitsland”, typeerde de voorganger de overledene. “Mil was een heel hulpvaardi­ge, positieve en grappige man.”

Vier maanden geleden werd de motorrijde­r plots ernstig ziek. Zijn vrouw Alice, kinderen, kleinkinde­ren en achterklei­nkinderen konden nog afscheid van nemen.

Dat Mil Heylen veel vrienden had gemaakt tijdens zijn toerritten, was zaterdag overduidel­ijk. Verscheide­ne motorclubs waren aanwezig. De kerk van Oelegem was te klein. Gelukkig had de familie buiten een scherm voorzien.

Bernd van MC Mammut uit Duitsland was ’s ochtends om 5u met zijn motor vertrokken om Mil een laatste eer te betonen. “Mil kwam vaak naar meetings in Duitsland”, zegt Bernd. “Hij was een goed mens, dat zie je, anders zou hier niet zo veel volk zijn vandaag. En voor vrienden rijd ik graag 250 kilometer heen-enweer. Wij komen altijd vanuit Duitsland naar de eindejaars­feesten van MZC (Motor Zijspan Club) Berlaar. Mil verkleedde zich dan als Sinterklaa­s. Het is alsof ik een familielid verlies.”

Vorig jaar speelde Mil nog de kerstman op ‘Kerstmis in Onze Straat’ in Massenhove­n. Omdat zijspanrij­den zijn grootste plezier was, reed een vriend van MV De Witte Raven de urne in het zijspan van Mils blauwe BMW R 100S naar de begraafpla­ats. Eerst klonk nog zijn favoriete song Sultans of Swing van Dire Straits en steeg een luid applaus op.

 ?? FOTO KRISTIN MATTHYSSEN ??
FOTO KRISTIN MATTHYSSEN
 ?? FOTO KMA ?? De urne werd in het zijspan met witte krans naar de begraafpla­ats gebracht. Inzet: de betreurde Mil Heylen.
FOTO KMA De urne werd in het zijspan met witte krans naar de begraafpla­ats gebracht. Inzet: de betreurde Mil Heylen.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium