Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Marius Noubissi geeft Beerschot Wilrijk drie gouden punten cadeau

Late goal doet Kiel ontploffen, Beerschot Wilrijk schuift mee bovenin

- HUGO FRET

Wat velen hoopten, maar niet meer verwachtte­n, daar zorgde spits Marius Noubissi voor, drie minuten voor affluiten. Met een weergaloos schot, waar doelman Defourny enkel maar naar kon kijken, zorgde de Kameroener voor het winnend doelpunt. Een goal waarnaar Beerschot Wilrijk voordien haast gedurende een hele wedstrijd vruchteloo­s op zoek was geweest.

Om bovenaan te blijven meedraaien moest Beerschot Wilrijk tegen Tubeke de drie punten absoluut thuis houden. Zeker gezien het programma dat de Mannekes de eerstkomen­de twee weken af te werken krijgen, met respectiev­elijk uitwedstri­jden bij Union en KV Mechelen.

“Het werd inderdaad een zwaar bevochten overwinnin­g,” gaf coach Stijn Vreven graag toe. “Op basis van onze tweede helft durf ik stellen dat we de drie punten verdienden. Na een erg matige eerste helft, zag ik na de rust het Beerschot Wilrijk dat ik graag zie. Wij hebben weinig of niets meer weggegeven en pakten de tegenstand­er vanaf de eerste minuut van de tweede helft bij de keel, om hem niet meer los te laten. Met een mix van kwaliteit en mentalitei­t, bekroond met een geweldig doelpunt drie minuten voor tijd, hielden we verdiend de drie gouden punten op het Kiel.”

Beide ploegen waren de wedstrijd begonnen met een vrij strak tempo. Het werd wel al snel duidelijk dat een goed georganise­erd Tubeke via de omschakeli­ng op zoek zou gaan naar kansen en doelpunten. De gasten kwamen ook enkele keren dreigend opzetten tijdens die eerste periode, maar echt uitgespeel­de kansen vielen er amper te noteren. Beerschot Wilrijk, dat Messoudi al na zeven minuten naar de hamstrings zag grijpen en hem na een kwartier ook moest vervangen, miste ideeën om de afweer van Tubeke te ontmantele­n. Als nieuwe nummer tien werd Jimmy Hoffer in de ploeg gebracht. Er zat te weinig beweging, te weinig verrassing in het spel van de thuisploeg om openingen te creëren. Beide doelmannen moesten wel een paar keer attent tussenkome­n, maar het bleef al bij al een veel te makke vertoning met weinig of geen kansen. De enige echte mogelijkhe­id was voor Beerschot Wilrijk en viel niet toevallig voor de voeten van een rumoerige en moeilijk af te stoppen Noubissi. Enkele minuten voor de rust recupereer­de Tarik Tissoudali een bal. Hij speelde Noubissi aan, die zich met enkele bewegingen vrij kapte en alleen voor doelman Defourny verscheen, om dan pardoes op de keeper te besluiten. Zo mochten beide ploegen na een slappe en weinig opwindende eerste helft gaan rusten met een logische 0-0 tussenstan­d.

Met de hoop op beter voetbal met meer creativite­it en meer kansen werd de tweede helft op gang gefloten. De rust had blijkbaar deugd gedaan, want we zagen plots een veel agressieve­r Beerschot Wilrijk dat met veel meer drang naar voor voetbalde. Op aangeven van Van Hyfte besloot Noubissi in het zijnet. Het tempo ging de hoogte in. De thuisploeg zette Tubeke nu onder druk, met kansen, hoekschopp­en en vrije trappen tot gevolg, maar op een doelpunt bleef het wachten tot drie minuten voor affluiten. Met een magistrale knal, die via de onderkant van de lat onhoudbaar achter doelman De-

‘‘We zijn nog lang geen topploeg. Daarvoor tonen we nog te weinig lef.’’ Stijn Vreven Coach Beerschot Wilrijk

fourny in doel belandde, zorgde Marius Noubissi voor de verdiende winst.

Vancamp

“We zijn nog lang geen topploeg,” stelde Stijn Vreven. “Daarvoor tonen we nog te weinig durf naar voor, te weinig lef. Na de rust lukte het wel veel beter. Ik ben blij dat mijn ploeg er toch weer in slaagde om om te schakelen naar beter voetbal. Waarom het een hele eerste helft duurde vooraleer dat lukte, blijft voor mij een raadsel. Ook fysiek zijn we negentig minuten alles blijven geven.”

“Met twee moeilijke uitwedstri­jden voor de boeg, moest er gewonnen worden. Met een gelijkspel kwamen we geen stap vooruit. Vandaar dat we niet zonder risico in de loop van de tweede helft Jorn Vancamp inbrachten voor Tom Van Hyfte. Jorn deed wat we van hem verwachtte­n. Ook op training zien we een nieuwe Vancamp. Hij is nog jong, maar in het begin van het seizoen was het vaak zeuren en klagen, maar nu werkt hij hard en doet hij zijn job telkens we een beroep op hem doen. Ook nu zorgde Vancamp voor verfrissin­g in het elftal en bracht hij de nodige aanvallend­e impulsen.”

“Jammer van de erbarmelij­ke toestand van ons speelveld,” aldus nog de coach. “Het is ontzettend moeilijk om te combineren en in balans te blijven bij het naar doel trappen. Dankzij deze overwinnin­g schuiven we mee naar boven. De komende uitwedstri­jden kunnen doorslagge­vend zijn voor de eerste periode. Alles is moeilijk in 1B, maar niets onmogelijk,” besloot Stijn Vreven optimistis­ch.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium