Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Heibel over ‘monstercoa­litie’

-

Antwerps CD&V-lijsttrekk­er Kris Peeters voelt zich persoonlij­k aangevalle­n door burgemeest­er De Wever (N-VA). De aanleiding zijn de uitspraken van de N-VA-lijsttrekk­er in het VRT-programma De

Zevende Dag. Volgens De Wever had Peeters zich versproken door te zeggen dat hij met 5% burgemeest­er kan worden.

“Hij kijkt niet naar N-VA”, zegt De Wever. “Niemand binnen N-VA gaat hem burgemeest­er maken. Neen, hij kijkt naar de monstercoa­litie die Groen-lijsttrekk­er Wouter Van Besien voorstelt: PVDA, Open Vld, CD&V, Groen en sp.a. In zo’n scenario kan je met 5% burgemeest­er worden.” Peeters reageert fel. “Ik vraag mij af waar De Wever dit haalt”, zegt de CD&V-lijsttrekk­er. “Van in het begin hebben we duidelijk gezegd dat we Vlaams Belang en PVDA uitsluiten. Het is aan de Antwerpena­ren om hun stem uit te brengen. Ik snap niet waarom hij die persoonlij­ke aanvallen blijft aanhouden. Dit is een tactiek om zichzelf tegen al de rest te plaatsen. Hij doet alsof het zij tegen de rest zijn en dat de rest zich zal aansluiten bij een linkse coalitie. Maar dat is wat CD&V betreft niet correct.”

Ook Open Vld-lijsttrekk­er Philippe De Backer laat op Facebook zijn ongenoegen blijken. “Bart, we werken op ’t Schoon Verdiep goed samen en voor mij kan dat nog altijd”, zegt De Backer. “Ik ben duidelijk: alleen tegen extreemlin­ks en extreemrec­hts zeg ik nee. Mijn boodschap aan jou is niet dat we tegen jou zijn. Of dat de wereld tegen jou is. Dus kruip eens onder die Calimerosc­help uit.”

 ?? FOTO DBA ??
FOTO DBA
 ??  ??
 ?? FOTO DIRK KERSTENS ??
FOTO DIRK KERSTENS
 ?? FOTO DBA ??
FOTO DBA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium