Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Geen Ronaldo, geen doelpunten

-

Wat loopt er mis?

Real Madrid wint niet meer, maar dat komt vooral door het feit dat Real Madrid niet meer scoort. Vier officiële wedstrijde­n – drie in competitie­verband, één in de Champions League – lukte het De Koninklijk­e nu al niet meer om het doel te vinden. Goed voor een totaal van 409 minuten zonder doelpunt, de slechtste productivi­teit in maar liefst 33 jaar. Problemati­sch is dat Real Madrid vooral veel te weinig creëert. De nieuwe trainer Julen Lopetegui bracht tiki-takavoetba­l met zich mee, maar meer dan telkens weer heel veel balbezit leverde dat Real nog niet op. Ook zo zaterdag tegen Deportivo Alaves. Real had liefst 70% balbezit, maar had op basis van zijn kansen maar een halve keer – deze statistiek wordt expected goals genoemd – mogen scoren. Niet bepaald royale cijfers voor De Koninklijk­e.

Hoe reageert men in Spanje?

Slecht, toch als je de voorpagina’s van de zondagse kranten erbij neemt. Marca: “Crisis Real”. El Mundo Deportivo het al even originele “Crisis Real”. AS: “De mal en peor”, van kwaad naar erger. En tot slot Sport: “Real Ruina”, het wrak Real. De crisis bij Real is zo duidelijk dat de Catalaanse en Madrileens­e kranten het voor één keer zelfs met elkaar eens lijken. Schuldige van dit alles volgens de media? Niet alleen Lopetegui. De trainer krijgt wel kritiek omdat hij zijn ploeg niet aan het voetballen krijgt, maar de kranten en analisten houden ook rekening met de blessure van Isco – die onder Lopetegui de spilfiguur had moeten worden – en het gefaalde transferbe­leid van het bestuur. “Als je Cristiano Ronaldo laat gaan en Neymar niet kunt halen, dan weet je dat dit kan gebeuren”, toonde Marca zich streng.

Wat is de oplossing?

Tja, wat is de oplossing? Van de trainer wordt verwacht dat hij het vele balbezit van zijn ploeg kan omzetten in doelgevaar. Zeker tegen erg verdedigen­de tegenstand­ers. Van de spelers wordt dan weer verwacht dat zij eindelijk beginnen te scoren. Sinds de laatste treffer van Real, 409 minuten geleden, vuurde Real 74 schoten af zonder er dus ook maar één te scoren. Cijfers die met Cristiano Ronaldo in de ploeg onmogelijk geweest zouden zijn. En van het bestuur wordt tot slot verwacht dat ze in de winter een waardige vervanger vinden voor diezelfde Ronaldo. Iemand die doelpunten kan scoren, maar vooral de aanval kan dragen. Toch nog maar eens aankloppen bij Neymar in Parijs? Het kan zeker geen kwaad.

 ?? FOTO AFP ?? Sergio Ramos is verliezen niet gewoon.
FOTO AFP Sergio Ramos is verliezen niet gewoon.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium