Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wervelende tweede helft volstaat voor eerste winst

Telenet Giants Antwerp opent nieuwe competitie succesvol

- PATRICK CEULEMANS

Telenet Giants Antwerp heeft zijn eerste opdracht in de nieuwe campagne probleemlo­os afgewerkt. De Sinjoren rolden in een wervelende tweede helft Luik op en zegevierde­n met afgetekend­e cijfers. “We hebben in de tweede helft defensief de knop omgedraaid”, aldus Hans Vanwijn.

Telenet Giants Antwerp had na de succesvoll­e voorronde van de Champions League echt wel last van decompress­ie. Een flitsend Luik profiteerd­e tegen de aanvankeli­jk laks en traag acterende Antwerpena­ars maximaal. Milos Bojovic, de kleine Terry Deroover, Terrance Henry en Dwight Coleby loodsten de club uit de Vurige Stede naar een maximale 26-35- bonus. Code rood in de Lotto Arena. Maar met een 13-4tussenspu­rt beperkte Telenet Giants Antwerp de schade halfweg alsnog tot een nipte 39-41- achterstan­d.

“We beseften maar al te goed waar de sleutel lag”, zei Hans Vanwijn. “We waren in de eerste helft defensief nergens en ontwikkeld­en geen snelheid. Ook in de rebound lagen we onder.”

De forward van de Giants was in de tweede helft mee de bezieler van de ommekeer. Ook Yoeri Schoepen tekende present. De Antwerpse power forward lukte een doubledoub­le (10 punten, 13 rebounds) en zorgde met Vanwijn (14 punten, 5 rebounds, 4 assists) en Paris Lee (10 punten, 5 assists) voor de 45-43. De Sinjoren hadden de leiding opnieuw in handen en gaven die niet meer af. Een karig gevulde Lotto Arena zag een Antwerps driepuntfe­stival (14 bommen), sterke defense en vooral schitteren­de fast-breaks. Luik hapte naar adem en de Giants namen met showbasket­bal en verschroei­ende dunks van Yoeri Schoepen en vooral Ismael Bako snel afstand: 62-51 en 64-53. Bij 75-55 was de twintiger een feit. De young guns Vrenz Bleijenber­gh en Lenny Coppens van Giants Two mochten opdraven en maar liefst elf spelers, van wie zes in de dubbele cijfers, kwamen tot scoren.

“We winnen dankzij een sterke tweede helft nog met ruime cijfers”, zei Roel Moors. “Yoeri Schoepen deed met rebounds de wedstrijd kantelen. Maar tevreden ben ik niet. Daarvoor was onze eerste helft te zwak. We nemen tevens maar liefst 33 driepuntpo­gingen en gelukkig scoren we er daarvan veertien. Maar inside de basket moeten we meer aanvallen. Oké, we missen onze center Moses Kingsley, maar we hebben voldoende kwaliteite­n om dat op te vangen”, aldus Moors.

Vandaag vertrekt Telenet Giants Antwerp naar Litouwen, waar dinsdag tegen Lietkabeli­s Panevezys de eerste opdracht van de groepsfase van de Champions League wacht.

 ?? FOTO GMAX AGENCY ?? Yoeri Schoepen scoort spectacula­ir met een dunk.
FOTO GMAX AGENCY Yoeri Schoepen scoort spectacula­ir met een dunk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium