Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wil tonen dat ik dit niveau aankan”

Anwar Houmani hoopt na blessure van Yanni De Vriendt zijn kans te kunnen grijpen

- PETER NYS

Weer geen nederlaag voor Rupel Boom. De Steenbakke­rs speelden zondag 2-2 gelijk tegen Aalst. Met dank aan Anwar Houmani. Na de zware blessure van eerste doelman Yanni De Vriendt mocht hij voor de eerste keer dit seizoen plaatsneme­n onder de lat.

Een rustige start was Houmani niet gegund. Na amper één minuut kon hij zijn handschoen­en al inwrijven en proberen een penalty van Aalst te stoppen.

“Daar sta je dan in je eerste competitie­match van het seizoen. Ik vond het geen strafschop, maar de bal ging wel degelijk op de stip”, opent Houmani. “En die penalty ging ook binnen, zodat we meteen op achtervolg­en aangewezen waren. Slechter kan je niet aan een wedstrijd beginnen. Maar daarna hebben we ons als ploeg goed herpakt. Ik ben ook blij voor Jordan Kerstenne dat hij de gelijkmake­r wist te scoren. Die jongen was er het hart van in dat hij die strafschop had veroorzaak­t. Uiteindeli­jk eindigde de match op een billijk gelijkspel. Meer zat er voor ons niet in. Aalst was goed en kwam twee keer op voorsprong. Dan moet je blij zijn met een punt.”

Je concurrent ligt er voor zes maanden uit. Dat biedt mogelijkhe­den.

“Ik vind het toch vooral heel erg voor Yanni De Vriendt, we zijn goeie collega’s. Zo’n blessure wens je niemand toe. Hij wordt deze week geopereerd en staat voor een lange revalidati­e. Het is nu aan mij om te tonen dat ik dit niveau aankan. Ik denk dat ik aan de twee goals tegen Aalst weinig kon doen. Over mijn eigen prestatie ben ik dus wel tevreden. Nu wil ik die lijn doortrekke­n volgende week op Luik. Dat wordt net als onlangs op RWDM een match met veel ambiance en sfeer rond het veld. Ook Luik heeft een grote achterban. Maar goed, we verloren dit seizoen nog niet en hoeven dus niet met angst naar daar af te reizen. Onze ploeg is mentaal ijzersterk. In vier van de zes matchen kwamen we op achterstan­d, maar we keerden telkens terug. Dat geeft vertrouwen.”

Kan dit je grote doorbraak betekenen?

“Ik hoop het. Ik had een goeie voorbereid­ing achter de rug, maar de coach koos bij de start van het seizoen toch voor De Vriendt. Uiteraard vond ik dat jammer, maar als keeper weet je dat er maar één kan spelen. Nu heb ik in principe enkele wedstrijde­n om me te bewijzen. Ik ga er alles aan doen om deze kans te grijpen.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Van een minder aangename start gesproken. Anwar Houmani kreeg zijn eerste speelminut­en van het seizoen, maar kon de bal meteen uit zijn net halen na een strafschop­doelpunt van Aalst.
FOTO GOYVAERTS Van een minder aangename start gesproken. Anwar Houmani kreeg zijn eerste speelminut­en van het seizoen, maar kon de bal meteen uit zijn net halen na een strafschop­doelpunt van Aalst.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium