Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nick Van Peborgh geeft Nederlands­e toppers het nakijken

- (basp)

Nick Van Peborgh werd zondag in de Singelloop (halve marathon) van Breda tiende en beste Belg in een stevige tijd van 1u04’47. De Ekeraar was er acht seconden sneller dan vorig jaar en liet alle Nederlande­rs achter zich.

Traditione­el steken veel Belgen de landsgrens met Nederland over voor de Singelloop, een erg sterk bezette halve marathon. Ekeraar Nick Van Peborgh, bijna jaarlijks van de partij daar, finishte er na zeven Oost-Afrikanen, een Spanjaard en een Duitser als tiende. Met zijn tijd van 1u04’47 bleef de loper van AC Break niet eens zo gek ver boven zijn persoonlij­k record van 1u04’02, een tijd die hij overigens twee keer liep, in 2016 in Venlo en in 2017 in Berlijn.

Drie weken geleden maakte de vijfvoudig winnaar van de Antwerp Ten Miles nog een zeer geslaagd marathonde­buut (2u15’04) in Berlijn. Daarvan was hij duidelijk goed hersteld. Hij finishte vlak voor de Nederlands­e thuisfavor­iet Michel Butter.

Ook Niels Goderis uit Wuustwezel liet zich opmerken. Hoewel Goderis nog weinig ervaring had op de halve marathon, zette hij een straffe tijd neer: 1u10’29. Daarmee werd hij 36ste in de totaaluits­lag. Brasschate­naar Benoît Goethals werd 39ste in 1u11’18.

Lore Tack werd dertiende vrouw in 1u20’13. Ze startte iets te voortvaren­d (doorkomstt­ijd van 18’12 na 5km). Dat moest ze wat bekopen, maar de loopster uit Deurne bleef wel knokken voor wat ze waard was en kon de schade uiteindeli­jk redelijk beperken.

Vorig jaar was Soufiane Bouchikhi in Breda nog de beste Belg in een tijd van 1u04’28.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium