Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Tikfout om de aandacht te trekken”

Open Vld zet ‘We love Zondhoven!’ op verkiezing­sfolder

- (kma)

‘We love Zondhoven!’ staat groot op de verkiezing­sfolder van de Zandhovens­e Open Vld-afdeling geschreven. “Geen tik- of drukfout, maar een opzettelij­ke verschrijv­ing, om de aandacht te trekken”, legt lijsttrekk­er Thomas De Boe uit.

De inwoners van Zandhoven vonden maandag het merkwaardi­ge verkiezing­sdrukwerk in hun brievenbus. Als je naar de website van Open Vld surft, staat er dat

Zondhoven een verwijzing is naar “zonde van de gemiste kansen”. Maar in de folder zelf staat geen uitleg bij wat op het eerste gezicht een lapsus op de voorpagina van de verkiezing­sfolder lijkt. “We moesten iets doen om op te vallen”, zegt lijsttrekk­er Thomas De Boe. “CD&V en N-VA geven echte boeken uit als verkiezing­sdrukwerk. De vraag is hoeveel mensen dit lezen. De extra ‘o’ in Zondhoven is een poging om de aandacht te trekken.”

Of ze dat binnen in de folder niet beter hadden geduid? “Achteraf gezien misschien wel, want we krijgen inderdaad reacties van mensen die denken dat het een drukfout is. Maar we hadden al zo weinig plaats vanbinnen om onze programmap­unten uiteen te zetten...”

Open Vld trekt zondag naar de kiezer met vijf kandidaten. De partij hoopt een zetel te heroveren, zodat er opnieuw een liberale afvaardigi­ng is in de gemeentera­ad. In 2012 verloor Open Vld zijn twee zetels.

 ?? FOTO KRISTIN MATTHYSSEN ??
FOTO KRISTIN MATTHYSSEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium