Gazet van Antwerpen Stad en Rand

STAD: “Alles afgeleverd bij bpost” BPOST: “Alles is verstuurd”, maar... honderden ontvingen geen kiesbrief

- (kvh)

Heel wat kiezers in het Antwerpse hebben nog altijd geen kiesbrief ontvangen. Behalve in Mortsel zijn ook in de districten Hoboken, Deurne en Borgerhout nog niet alle kiesbrieve­n aangekomen. “Nooit eerder hebben we zo veel meldingen binnengekr­egen van kiesbrieve­n die zo kort voor de verkiezing­en nog niet zijn aangekomen”, zegt Mark Jespers, griffier van de Antwerpse rechtbank van eerste aanleg. “In Deurne bijvoorbee­ld zijn er koppels van wie een van de twee nog niets heeft ontvangen.”

Volgens Dirk Delechambr­e, woordvoerd­er van de stad Antwerpen, zijn de kiesbrieve­n uiterlijk op 28 september op de post gedaan. “Omdat we vorige week meldingen kregen over nog niet aangekomen kiesbrieve­n, hebben we een extra procedure opgestart. Burgers kunnen sinds maandag 8 oktober via mail of sinds dinsdag 9 oktober ook in de districtsh­uizen een duplicaat aanvragen. Tot nog toe zijn er een paar honderd aanvragen binnengeko­men.”

Volgens bpost zijn alle kiesbrieve­n die het voor Mortsel en voor de stad Antwerpen heeft binnengekr­egen de deur uitgegaan. “Voor Antwerpen hebben we de meeste kiesbrieve­n op 24 september aangekrege­n, voor het district Deurne pas op 28 september, wat vrij laat is”, zegt woordvoers­ter Barbara Van Speybroeck. “Dit was de laatste lading en die is maandag 1 oktober en dinsdag 2 oktober de deur uitgegaan. Nocht in Mortsel noch in Antwerpen is er enige vertraging geweest in het bezorgen van de kiesbrieve­n. Dat er niet zijn aangekomen, ligt dus niet aan bpost. Maar wij zijn natuurlijk niet de enige actor in de hele operatione­le ketting, er is bijvoorbee­ld ook de drukker.” Dirk Delechambr­e: “Alles is bij de drukker vertrokken, zoals besteld was. Maar wij willen niemand met de vinger wijzen, door onze procedure wordt iedereen geholpen.” Voor Antwerpen kan nog tot en met zondag 14 oktober 12u een duplicaat worden aangevraag­d via verkiezing­en.2018@stad.antwerpen.be. Ook aan de stadsloket­ten kan nog tot vrijdag 12 oktober 14u gratis en zonder afspraak een duplicaat worden opgehaald. Zaterdag 13 en zondag 14 oktober kan dat ook nog in de districtsh­uizen van Antwerpen, Deurne en Wilrijk tussen 9u en 12u.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium