Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jason Denayer

-

Wat zegt bondscoach Roberto

Martinez? “Denayer zit in zijn meest constante periode sinds ik bondscoach ben. Daarom heb ik hem ook voor het eerst opgeroepen. Hij speelt heel goed bij Lyon, ook tegen topspelers zoals hij deed in de Champions League tegen Manchester City en Shakhtar. Hij bewees een belangrijk­e speler te zijn voor zijn team. Hij heeft nu veel ervaring opgedaan. Hij heeft moeilijke periodes gekend als speler van Manchester City, toen hij steeds weer uitgeleend werd. Telkens in moeilijke competitie­s, met Galatasara­y in Turkije en met Sunderland in Engeland. Nu zie je een volwassen voetballer op het terrein staan. Hij neemt de juiste beslissing­en. Hij is sterk in ééntegen-één. Het werk dat in de club wordt geleverd, werpt vruchten af. Hij speelt op zijn beste niveau ooit en kan dat nu ook aanhouden.”

Wat zegt analist Eric Van Meir?

“Denayer heeft - net als Boyata al eens zijn kans gekregen op een groot tornooi, maar dat liep minder goed af. Daardoor zijn er natuurlijk twijfels rond hem, ook met het oog op de toekomst. Want ook al maakten er ook andere spelers fouten in die wedstrijd tegen Wales (de kwartfinal­e op het EK 2016 toen België uitgeschak­eld werd, red.), iedereen denkt altijd aan hem bij die match. Maar ik denk dat hij het in de huidige ploeg van Martinez beter zal doen dan toen. Er wordt nu toch profession­eler gewerkt dan onder Wilmots, Denayer zou ook meer steun krijgen. Van deze vier spelers is hij eigenlijk de meest geschikte voor de rechterpos­itie in de driemansde­fensie. Hij heeft het voetballen­de vermogen en is snel genoeg.”

Wat zegt Jason Denayer zelf?

“Toen hij net bondscoach was, legde Roberto Martinez me uit waarom ik er niet bij was. Dat was omdat ik niet op regelmatig­e basis speelde bij mijn club. In het begin was het even slikken. Als je van zo’n tornooi als het EK hebt geproefd, is het moeilijk om een stap terug te zetten. Maar ik concentree­rde me op de matchen met de beloften en mijn club.” Met resultaat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium