Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dedryck Boyata

-

Wat zegt bondscoach Roberto Martinez? “Dedryck Boyata heeft op het WK bewezen dat we op hem kunnen rekenen. Hij speelde de drie wedstrijde­n in de groepsfase en deed dat uitstekend. Zijn rol bij de nationale ploeg kan steeds belangrijk­er worden. Hoe groter de concurrent­ie, hoe liever ik het heb. Dat geldt ook voor de verdedigen­de posities.”

Wat zegt Eric Van Meir?

“Hij kan in de toekomst die centrale man in de verdedigin­g van de Rode Duivels worden. Dat heeft hij al bewezen toen hij op het WK met succes de blessures van Vincent Kompany en Thomas Vermaelen heeft opgevangen. Dat verraste me een beetje, want toen ik voor het

WK de namen van de verdediger­s moest geven,

verwachtte ik eerder Kabasele in de selectie. Ook omdat ik niet zo’n zicht had op zijn wedstrijde­n bij Celtic. Door die goede prestaties in Rusland heeft hij een voorsprong op de drie anderen als wissel op de toekomst. Hij is de oudste van allemaal, maar die centrale positie is ook degene die eerst vrij zal komen. Over hem heb ik weinig twijfels voor de toekomst.”

Wat zegt Dedryck Boyata zelf?

“Die ervaring op het WK vond ik ongeloofli­jk. Twee jaar geleden had ik nooit kunnen geloven dat ik op een dag titularis op een Wereldbeke­r zou zijn. Het is natuurlijk de bedoeling om ook weer titularis te worden, maar ik wacht rustig mijn kans af. Ik durf wel zeggen dat die prestaties op het WK mijn vertrouwen hebben gesterkt. Dankzij mijn superploeg­maats en hun communicat­ie kon ik daar groeien. Daardoor won ik bijvoorbee­ld al mijn duels. Nu moet ik wel nog bevestigen. Ik besef dat mensen in België mijn matchen bij Celtic zelden zien, maar zeker de laatste twee seizoenen onder Brendan Rodgers ben ik op veel vlakken verbeterd. Maar als de bondscoach

me nu nog in het belang van de ploeg op de bank zet, dan kan ik daar niks tegenin brengen. Het collectief telt. Maar ik voel me goed. Ik ben klaar.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium