Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Brandon Mechele

-

Wat zegt bondscoach Roberto Martinez? “Brandon Mechele presteert al zestien maanden op een hoog niveau. Het gaat niet alleen om zijn goede prestatie van vorige woensdag op Atlético Madrid. Hij groeit als voetballer en het systeem dat we bij de Rode Duivels spelen, is hetzelfde als bij Club Brugge. Daarom heb ik hem opgeroepen. Hij is een optie op de toekomst.”

Wat zegt Eric Van Meir? “Ik had hem dit keer niet in de selectie verwacht, omdat hij me dit seizoen nog niet wist te overtuigen. Al kende hij vorig seizoen wel een sterk jaar en verdiende hij het om eens van de Rode Duivels te proeven. Maar van deze vier spelers is Mechele degene die het minste geldt als wissel op de toekomst. Die andere jongens hebben een streepje voor, gewoon omdat ze in een grotere competitie spelen. Want met een fitte Vertonghen was Mechele er nu niet bij geweest.

Hij is eerder iemand voor de centrale positie in de driemansde­fensie. Ik vind hem sterk in de duels en goed in het dekking geven aan zijn rechter- en linkerverd­ediger.”

Wat zegt Brandon Mechele

zelf? “Het moet niet te snel gaan. Ik ben al heel trots dat ik hier ben. Ik had nooit gedacht dat ik ooit bij de nationale ploeg zou geraken. Ik denk dat ik vorig seizoen de basis heb gelegd, want ik heb nu pas vijf à zes wedstrijde­n gespeeld. Ik moet nu op training vooral zien dat ik het niveau aankan. Ik wil die vier anderen goed in de gaten houden en zien wat ik van hen kan leren. Ik volg die toppers ook al op televisie, maar nu kan ik ze nog meer in detail volgen. Het zijn allemaal topverdedi­gers en ik kan me er niet mee vergelijke­n. Ik ga al proberen zo snel mogelijk in de buurt van hun hoge niveau te komen. Ik ben benieuwd of ik het aankan. Ik speelde een dik jaar geleden nog bij STVV en dat is het beste wat me is overkomen. Ondertusse­n heb

ik een heel

parcours afgelegd en daar ben ik best trots op. Ik blijf bescheiden en bekijk het stap voor stap. Zo roep ik niets over een transfer. Ik ben blij in Brugge en hoop daar te blijven. Ik zit er goed, met een goede trainer aan wie ik veel te danken heb. Ook deze selectie. Ik ben wel een klein beetje nerveus.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium