Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Van der Poel verschijnt aan start

- (jefi, bow)

Mathieu van der Poel zal het veld dit jaar nog één keer inruilen voor de weg. De Europese kampioen veldrijden staat dinsdag “normaal gezien” voor de eerste keer aan de start van de Sluitingsp­rijs PutteKapel­len.

Met aankomst op amper drie kilometer van zijn voordeur is de Sluitingsp­rijs een echte thuiskoers voor Mathieu van der Poel. De 23-jarige Nederlande­r wilde naar eigen zeggen al vaker van start gaan in de traditione­le afsluiter van het Belgische wegseizoen, maar tijdens het veldritsei­zoen was het voor zijn ploeg telkens onmogelijk om aan de start te verschijne­n. “Maar sinds dit jaar is de Sluitingsp­rijs een nationale koers”, zegt Van der Poel. “Daardoor kan ik nu als individuee­l renner starten.”

Dat de kopman van CorendonCi­rcus daarvoor zijn veldritsei­zoen onderbreek­t, is opmerkelij­k. De Sluitingsp­rijs volgt twee dagen na de Superprest­igemanche in Gieten en het weekend erop is uitputtend, met op zaterdag de veldrit in Boom en zondag de derde Wereldbeke­rmanche in het Zwitserse Bern.

“Mijn deelname aan de Sluitingsp­rijs zal mij niet extra vermoeien”, aldus de huidige Nederlands­e kampioen op de weg. “Oké, in een wedstrijd ga je wat dieper dan op training, maar dan doe ik het de dagen nadien gewoon wat rustiger aan.”

Ook Van Aert gepolst

De organisati­e van Putte-Kapellen polste overigens ook Wout van Aert. Maar die blijft na de heisa van de afgelopen weken gewoon in het veld en staat volgende week donderdag aan de start van de Kermiscros­s in Ardooie. Die laat Van der Poel schieten.

 ?? FOTO BELGA ?? Mathieu van der Poel.
FOTO BELGA Mathieu van der Poel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium