Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De ergste druk is nu toch een beetje weg”

Maxim Bevers en Wuustwezel lijken helemaal gelanceerd

- WALTER PEERSMANS

Na de zege op eigen veld tegen Berg en Dal ging Wuustwezel nu ook winnen op VC Herentals. De 0-2overwinni­ng tegen de ploeg van ex-coach Frank Braeckmans levert de promovendu­s een plaats op in de middenmoot van het klassement.

“Wij mogen niet klagen met de 0-2-zege, maar we hebben de wedstrijd wel heel volwassen aangepakt”, zegt Maxim Bevers. “We hebben de defensie van Herentals geregeld pijn kunnen doen en hielden zelf alles goed gesloten. Op de tegenaanva­l konden we dan twee keer scoren en zo met de drie punten huiswaarts keren.”

Het eerste kwartier zag het er nochtans niet zo rooskleuri­g uit voor Bevers en co. “We kwamen overal een stap te laat. Gelukkig hebben we snel orde op zaken gezet en zijn we beter druk gaan zetten. Zo kwamen we nog voor rust op voorsprong. Na de pauze waren er dan kansen voor beide ploegen, al kregen wij wel de beste mogelijkhe­den. Zo konden we onze voorsprong uiteindeli­jk ook verdubbele­n. Voor mij hebben onze aanvallers het verschil gemaakt. Nick Jansen en Roel Jongenelis speelden echt heel sterk. Na de 0-2 hebben we dan een beetje teruggeplo­oid, maar echt gevaarlijk zou Herentals nooit meer worden.”

Al vier weken ongeslagen

Naast de tweede zege op rij is Wuustwezel ondertusse­n nu toch ook al vier weken op rij ongeslagen. Met een achtste plaats doet de promovendu­s het allerminst slecht. Bevers: “Door de goede resultaten is de druk van de voorbije weken wat weg. De komende weken kunnen we zo redelijk vrijuit spelen. Niet te veel meer kijken naar de concurrent­ie, maar gewoon ons eigen ding doen en van onze eigen kwaliteite­n uitgaan. Oké, natuurlijk moeten we zien dat we punten blijven pakken, maar de grootste druk is nu toch weg.” Bevers denkt ook te weten hoe Wuustwezel het in de komende weken best aanpakt. “De voorbije twee weken heeft iedereen zijn hoofd voor de bal gelegd. Dat heeft resultaat opgeleverd. We moeten gewoon op dat elan doorgaan en dezelfde mentalitei­t aan de dag blijven leggen. De sfeer bij de club is trouwens prima. Ik voel me goed in Wuustwezel en ben terechtgek­omen in een toffe club dicht bij huis.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Maxim Bevers voelt zich goed in Wuustwezel. “Ik ben hier terechtgek­omen in een toffe club dicht bij huis.”
FOTO KOEN FASSEUR Maxim Bevers voelt zich goed in Wuustwezel. “Ik ben hier terechtgek­omen in een toffe club dicht bij huis.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium