Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lars Vandenhoec­k baalt van eerste nederlaag “Wij vochten alleen na de rust”

- (qvdb)

Zaterdag verloor Rochus Deurne zijn eerste wedstrijd van het seizoen op eigen veld tegen leider Heikant Berlaar: 1-2. Omdat de zieke Liam Goossens ontbrak, moest linksback Lars Vandenhoec­k depanneren op het middenveld.

“Als verdediger moet je in de eerste plaats je verdedigen­de taken uitvoeren, terwijl ik me op het middenveld wat meer kan uitleven”, zegt Vandenhoec­k, die Rochus Deurne een moeilijke eerste helft zag spelen. “In de eerste helft speelden we 4-3-3, waardoor we een man meer op het middenveld hadden, maar achteraan man op man kwamen te staan. Na rust zijn we omgeschake­ld naar een 4-4-2 en probeerden we gevaar te creëren via de flanken. Op die manier kon ik de voorzet trappen waaruit Jacobs de aansluitin­gstreffer maakte. Ik speelde in de jeugd altijd als middenveld­er, dus het was fijn om wat hoger op het veld te staan. Al begrijp ik niet goed waarom er zo veel positiewis­sels moesten gebeuren na het uitvallen van Goossens. Ik schoof van linksachte­r naar het middenveld, Tycho

(Van Uffelen, red.) van rechts- naar linksback en Damien Van Even kwam op de voor hem wat ongebruike­lijke positie van rechtsback te staan. Dat we verloren, hebben we evenwel aan onszelf te danken. Heikant is een degelijke eersteprov­incialer, maar heeft niet de kwaliteite­n van Lille of Kontich. Het verschil was dat zij er 90 minuten voor gevochten hebben, en wij enkel in de tweede helft.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium