Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Trainer Peter Schrauwen ziet zijn ploeg een 04 achterstan­d goedmaken tegen VV Duffel “Zoiets kan alleen bij Sint-Job”

- (lver)

Sint-Job heeft er weer een memorabele wedstrijd opzitten. Duffel dacht zondag na 38 minuten, toen het de 0-4 scoorde, de schaapjes op het droge te hebben, maar na een demonstrat­ie van vechtlust sleepten de jongens van coach Peter Schrauwen nog een verdiend punt uit de brand (4-4).

“Zoiets kan alleen bij Sint-Job”, zegt Schrauwen. “Stel je de totale situatie voor. Eén op vijftien, rodelantaa­rndrager en nog voor de rust tegen een 0-4 achterstan­d aankijken tegen een rechtstree­kse concurrent: veel spelers zouden in zo’n situatie vragen om gewisseld te worden. Of ze zou- den op elkaar gaan schelden. Maar zo zitten mijn jongens niet in elkaar. Integendee­l, ze rechtten de rug en scoorden nog voor de rust twee zeer belangrijk­e doelpunten.”

Die twee goals zorgden ervoor dat een wonder mogelijk was. “Tijdens de rust geloofde iedereen rotsvast in een remonte. Ik voelde de bereidheid om tot het uiterste te gaan.” Dat Duffel zo’n voorsprong kon verzamelen, was op zich al verrassend. “Echt, we speelden onze beste helft van het seizoen. De bezoekers zijn vijf keer over de middellijn geweest en scoorden vijf keer. Gelukkig werd er één doelpunt afgekeurd voor buitenspel. Voor het overige hadden wij steeds de bal. Die boodschap heb ik mijn spelers meegegeven toen ze weer het veld opgingen”, aldus Schrauwen. “De aansluitin­gstreffer zorgde voor een extra boost en de gelijkmake­r in de slotminute­n maakte me nog trotser dan ik al was op deze groep. Van 0-4 naar 4-4 zal in het voetbal nog niet dikwijls gerealisee­rd zijn.”

In de aanloop naar de wedstrijd bleek dat Snelders niet fit geraakte en moesten ook Eggers en Geladi forfait geven. Je zou voor minder met de handen in de haren zitten. “De mannen die speelden, bewezen hun waarde. Dit moet een enorme boost geven naar de volgende wedstrijde­n toe”, besluit Schrauwen strijdvaar­dig.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium