Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik mik op minstens achttien doelpunten”

Jeroen Van Landeghem scoort hattrick in elf minuten

- LIEVEN VERHEYEN

Achterbroe­k won zondag met ruime 1-7-cijfers op het veld van Mariaburg. Toch stonden na een uur voetballen de bordjes nog altijd gelijk. Maar met zes doelpunten in het laatste halfuur, waaronder drie voor Jeroen Van Landeghem binnen elf minuten, trok Achterbroe­k toch het laken naar zich toe.

“In de eerste helft wees niets erop dat het zo’n vaart zou lopen”, aldus de kersverse vader van de twee maanden oude Lars. “Voor de pauze was de wedstrijd gelijkopga­and. Mariaburg kreeg de eerste kansen, maar na een strafschop­doelpunt van Ruben Vermeiren kwamen we gevleid op voorsprong.”

Het kantelmome­nt kwam er na veertig minuten. “Ik was alleen op weg naar doel toen ik neergehaal­d werd en Thyssen, een verdediger van Mariaburg, terecht werd uitgeslote­n”, aldus Van Landeghem.

De numerieke meerderhei­d die Achterbroe­k daardoor verwierf, werd eerst niet benut. “We begonnen veel te slap aan de tweede helft en slikten daardoor de gelijkmake­r. We hadden geluk dat onze tegenstrev­er na dat doelpunt offensief bleef spelen en slechts drie spelers achterin hield. Daardoor kregen we veel ruimte in hun rug. Door goed combinatie­spel hebben we daar optimaal van geprofitee­rd.” Binnen de elf minuten scoorden de jongens van trainer Kenneth de Swaef zowaar vier keer. “Zowel bij de 1-2 als bij de 1-3 werd ik alleen voor doel afgezonder­d. Die goals zorgden voor de doodsteek aan Mariaburg. Nadat Vermeiren zijn tweede doelpunt had gescoord, kon ik mijn hattrick volmaken door een hoekschop aan de tweede zone vrijstaand binnen te koppen.” Met nog twee late treffers kwam zo de 1-7 eindstand op het bord.

In de ploeg met broer Gijs

Achterbroe­k wil een rustig seizoen doormaken en ook de 29jarige spits heeft een doel. “Ik mik dit seizoen op minstens achttien doelpunten. Al vier seizoenen na elkaar heb ik in de openingswe­dstrijd minstens twee keer gescoord. Als er dan zoals nu nog een hattrick bijkomt, ben ik weer goed op weg. Maar een spits is niets zonder aanvoer en die is uitstekend. Met mijn broer Gijs heb ik sinds dit seizoen een extra aangever erbij bij Achterbroe­k.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Jeroen Van Landeghem (centraal in het blauw) vorig seizoen in actie tegen Olympic Essen.
FOTO KOEN FASSEUR Jeroen Van Landeghem (centraal in het blauw) vorig seizoen in actie tegen Olympic Essen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium