Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit seizoen was alles plots anders”

Elyne Boeykens sluit topjaar af met overwinnin­g op de Masters

- CHLOË LYSSENSDAN­NEBOOM

Van een topjaar gesproken. Elyne Boeykens (A Nationaal, nr 15) verloor dit seizoen amper twee wedstrijde­n en schreef liefst negen titels op haar naam. Als orgelpunt won ze zondag ook nog de Masters van het Belgian Circuit. Maar ondanks dat prachtseiz­oen blijft de 27-jarige speelster van TC Gym Olympiade met de voetjes op de grond.

Boeykens, die lange tijd meedraaide op het internatio­nale tenniscirc­uit, beleefde voor eigen publiek een topjaar. Waar ze eind 2017 haar meerdere nog moest erkennen in Sofie Oyen (A Nationaal, nr 23), gaf ze haar tegenstand­ster dit seizoen viermaal lik op stuk. Sinds juli won Boeykens 34 wedstrijde­n op rij, met de koppositie op de ranking van het Belgian Circuit en de eindzege op de Masters als kroon op het werk. “Ik ben heel trots op mijn seizoen”, glundert de Antwerpse. “Eigenlijk was het niet de bedoeling om zoveel toernooien te spelen, maar door omstandigh­eden was ik toch meer beschikbaa­r dan verwacht. Ik probeerde alle wedstrijde­n en toernooien steeds los van elkaar te zien en telkens ik het terrein betrad alles te geven.”

Boeykens beseft wel dat ze dit seizoen iets uitzonderl­ijks heeft neergezet. “Dit seizoen was ook voor mij helemaal anders dan de laatste pakweg tien jaar. Ik train niet meer voor mezelf, maar sta uiteraard nog wel wat uren op het tennisterr­ein. Toch blijf ik ook best fier op mijn prestaties van de voorbije jaren. Vooral de ervaringen die ik toen heb opgedaan, hebben me dit seizoen meermaals geholpen. Natuurlijk heb ik dit alles ook te danken aan mijn ouders. Ze hebben me altijd gesteund en gaven me volop de kans om me te ontwikkele­n.” In 2017 werd Boeykens met TC Forest Hills nog Belgisch kampioen interclub, dit jaar kroonde ze zich tot Vlaams indoorkamp­ioen en won ze enkele toernooien van hoog niveau. “Met de Masters erbij heb ik op nationaal vlak heel mooie prestaties geleverd. Nu wil ik vooral weer veel gaan sparren en bovenal gezond blijven. Ook in mijn vrije tijd sport ik graag en veel. Sinds enkele maanden ben ik helemaal in de ban van padel, ik speel het geregeld met vrienden.” Enkele weken geleden behaalde Boeykens haar diploma secundair onderwijs. Aan verder studeren denkt ze voorlopig nog niet. “Concrete plannen heb ik niet, maar het is wel een geruststel­ling dat ik mijn diploma op zak heb. Vakantie nemen, zit er voorlopig niet in. Jade, een van mijn vaste tennispart­ners, is weer aan de beterhand. We kunnen dus weer volop sparren en hopelijk binnenkort weer samen toernooien opzoeken.”

 ?? FOTO SMB ?? Elyne Boeykens speelde dit seizoen beter dan ooit tevoren.
FOTO SMB Elyne Boeykens speelde dit seizoen beter dan ooit tevoren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium