Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gerenoveer­d zwembad opent half november opnieuw de deuren

-

De werken in het gemeenteli­jk zwembad van Kalmthout lopen op hun einde. Als alles volgens plan verloopt, opent het zwembad half november opnieuw de deuren.

De aannemer is volop bezig met de laatste werken. Zo worden de tegels aan de zwembadkui­pen, de douches en het sanitair geplaatst. Er zijn aanpassing­en be- zig aan de waterbehan­deling en in de toegangsha­l wordt de automatisc­he toegangsco­ntrole geïnstalle­erd. Na de heropening is er immers geen kassier meer nodig: de zwemmers zullen door automatisc­he poortjes het gebouw inen uitgaan. Normaal had het zwembad 1 september opnieuw open moeten zijn. Onvoorzien­e problemen zorgden voor een vertraging van bijna twee maanden.

“Door het insijpelen van grondwater in de zwembadkui­p waren er dringend extra werken nodig”, laat schepen van Sport Maarten De Bock (CD&V) weten. “We moesten een extra waterdicht­ende laag aanbrengen, waardoor we de openingsda­tum van 1 september niet hebben gehaald. Ondertusse­n wordt aan de buitenkant ook druk gewerkt aan de heraanleg van alle toegangspa­den en de fietsensta­lling. Die werken moeten halverwege november helemaal rond zijn.”

Inspectier­onde “Eind oktober komt er nog een grondige inspectier­onde. Als dan alles in orde blijkt te zijn, kunnen

we een openingsda­tum prikken. Maar eerst moet natuurlijk de zwemkuip gevuld worden en moeten we het water verwarmen – ook dat vraagt de nodige tijd. Reken voor het vullen een dag of drie en nog eens evenveel tijd voor het water op de geschikte zwemtemper­atuur is gebracht”, voorspelt de Kalmthouts­e schepen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium