Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nieuwbouwp­roject moet leven in centrum blazen

Voormalige tandartsen­praktijk wordt modern complex

-

In het centrum van Kapellen komt een gloednieuw project bestaande uit twee gebouwen met in totaal dertien appartemen­ten en twee winkels.

KPLN is de naam van het project. Om dit te realiseren, worden de twee bestaande huizen in de Dorpsstraa­t en de Christiaan Pallemanss­traat afgebroken. Het gaat om de huizen van voormalig tandarts Bob Adriaensse­ns. Zoon Jan Adriaensse­ns realiseert er nu de nieuwe appartemen­ten.

“KPLN krijgt een moderne façade en moet het centrum van Kapellen nieuw leven inblazen. Op deze manier wordt opnieuw een stukje leegstand weggewerkt. Het is een gezellig en kleinschal­ig project. De appartemen­ten zijn wel ruim”, zegt Laurens Adriaensse­ns van KPLN. De architect is Stijn Mertens. “We hebben er bewust voor gekozen de appartemen­ten ruim te ontwerpen, gaande van tachtig tot 120 vierkante meter. Dat is een stuk groter dan de huidige norm en geeft de bewoners extra comfort”, zegt de architect.

De appartemen­ten hebben een ondergrond­se parking. De ingang wordt gerealisee­rd aan de rustige straatkant, die in de Christiaan Pallemanss­traat dus.

De prijzen beginnen vanaf 229.000 euro voor het kleinste appartemen­t. Dat heeft een oppervlakt­e van 83 vierkante meter. Zaterdag 13 oktober is er een kijkdag in restaurant De Veehoeve waar u alle info over het project kan verkrijgen.

 ?? FOTO KPLN ?? De façade van het project oogt modern, de appartemen­ten zijn ruim, zegt de architect.
FOTO KPLN De façade van het project oogt modern, de appartemen­ten zijn ruim, zegt de architect.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium