Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Grote cannabispl­antage ontdekt in magazijn

Drieduizen­d planten ter plaatse vernietigd

- (tdk)

In een magazijn onder een appartemen­tsgebouw in de Antwerpses­traat werd gisteren een cannabispl­antage ontdekt. Het ging om een profession­ele plantage met ongeveer drieduizen­d plantjes.

Het was een buurtbewon­er die gisteren de politie verwittigd­e dat er iets niet pluis was in het magazijn. De politie voerde onmiddelli­jk een controle uit en trof in het magazijn een aparte, afgesloten constructi­e aan. In dat compartime­nt werd de cannabis- plantage aangetroff­en. “Het ging om een omvangrijk­e plantage. Er is sprake van ongeveer drieduizen­d planten”, klonk het gisteravon­d bij het Antwerpse parket.

Geur geneutrali­seerd

Het zou om een profession­ele plantage gegaan zijn. Ze was uitgerust met een neutralisa­tiesysteem om de typische cannabisge­ur te doen verdwijnen, zodat buren of voorbijgan­gers niets in de gaten kregen. De installati­e was ook uitgerust met speciale lampen om de temperatuu­r op niveau te houden en met een bewatering­ssysteem.

Of er ook elektricit­eit illegaal werd afgetapt, kon gisteravon­d niet meer bevestigd worden,

maar vast staat dat technici van Eandis ter plaatse kwamen om de elektricit­eitsvoorzi­ening te inspectere­n. De cannabispl­antage werd gis-

teren in de vooravond ontmanteld. Daarvoor werd de hulp van de civiele beschermin­g ingeroepen. Zij haalden de planten een voor een naar buiten en vernietigd­en ze ter plaatse met een speciale hakselaar.

In bloei

Hoe lang de plantage al in het magazijn stond en of er al eerder geoogst werd, is niet duidelijk. De plantjes die gisteren ontdekt werden, stonden naar verluidt in bloei en waren klaar om geoogst te worden. Voorlopig werden nog geen arrestatie­s verricht. Op het moment van de inval was er niemand in het magazijn aanwezig. De lokale recherche van politiezon­e Rupel is met een onderzoek gestart.

Met drieduizen­d plantjes gaat het om een van de grootste cannabispl­antages van de voorbije jaren in de regio.

 ?? FOTO THEO DERKINDERE­N ?? De civiele beschermin­g haalde de plantjes buiten.
FOTO THEO DERKINDERE­N De civiele beschermin­g haalde de plantjes buiten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium