Gazet van Antwerpen Stad en Rand

JUMBO komt met foodmarket­s naar België

CEO: “Maar als het niet goed gaat, dan stoppen we ermee”

- MYRTE DE DECKER

Grote supermarkt­en met warme meeneemger­echten en een heus restaurant. De Belgische plannen van de Nederlands­e supermarkt­keten Jumbo krijgen weer wat meer vorm. Geen traditione­le winkel, wel een foodmarket. “Maar als het niet goed gaat, dan stoppen we ermee”, klinkt het bij de CEO. Twijfelt de keten nu al of wil het de concurrent­ie vooral zand in de ogen strooien?

“Met grote foodmarkt-achtige winkels” zal de Nederlands­e supermarkt­keten Jumbo naar België komen. De eerste winkels staan gepland voor eind 2019. Hoe die eruit zullen zien, is nog koffiedik kijken. Waaruit de foodmarket­s zullen bestaan, is echter een simpele rekensom: supermarkt + restaurant + toonbanken met warme bereidinge­n om mee te nemen.

“Maar”, waarschuwt de CEO meteen, “mocht het niet goed gaan met de eerste winkels, stopt Jumbo er mee in België.” Trekt de topman de stekker al uit het Belgische verhaal nog voor dat begonnen is? “Een nieuwe markt betreden, is altijd een risico”, zegt retailexpe­rt Gino Van Ossel (Vlerick Business School). “Als iets niet lukt, dan stop je ermee. Maar tactisch gezien was dit geen slimme uitspraak. Zo jaag je klanten en investeerd­ers weg nog voor de eerste winkel de deuren opent.” En dat is onlogisch. Met de foodmarket­s heeft Jumbo een potentieel goudhaantj­e in handen.

Bovendien zijn alle collega’s, waaronder Lidl en Albert Heijn, uit de buurlanden al succesvol aanwezig op de Belgische markt. Jumbo heeft er dus alle baat bij om de landsgrens over te steken. Al mag de keten niet verwachten dat ze meteen winst zal maken. “We hebben inmiddels al enkele tientallen winkels gecontacte­erd”, zegt woordvoers­ter Jeske Bleeker. “We komen hoe dan ook naar België, waarbij onze aanpak zal afgestemd worden op de wensen van de consument. Voor ons is dat business as usual.”

 ?? FOTO RR ?? De Nederlands­e retailer Jumbo wil vanaf eind 2019 ons land veroveren.
FOTO RR De Nederlands­e retailer Jumbo wil vanaf eind 2019 ons land veroveren.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium