Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Eten met opa alsof het de laatste keer was

Sven de Leijer wordt jong én oud in ‘De Klas’

- (tdl)

Met Sven de Leijer (39) kan het in

De Klas maar over één onderwerp gaan: ouderen. En om het gesprek op gang te brengen, heeft Sven een jonge en oude versie van zichzelf meegebrach­t.

Sven de Leijer heeft iets met ouderen, dat heeft hij nooit onder stoelen of banken gestoken. Hij is niet toevallig de man die zo veel mogelijk 65-plussers van de straat probeert te helpen in Hotel

Römantiek. “Ik vertoef graag bij oudere mensen en ik heb ook aantrek van oudere vrouwen”, vertelt hij vanavond in De Klas. Terwijl we uit een klasfoto afleiden dat Sven de Leijer niet altijd even slank geweest is en ook kennismake­n met een simulatie van hoe een oudere Sven er zou kunnen uitzien, leren we dat de tv-maker school en onderwijs als een noodzakeli­jk kwaad beschouwde. Maar gelukkig was er Joep, de Nederlands­e vader van zijn moeder. Joep was kok van opleiding en runde samen met Svens mama een traiteursz­aak en een supermarkt.

Elke dag wachtte hij na school in de etalage van de winkel op zijn opa. Als hij zo lang kon wachten, want de kleine Sven liep vaak weg van de kleuterkla­s en de lagere school. Dan gingen ze wandelen in het park en bos van Tervuren. “Mijn eigen vader is een tijd ziek geweest en ik heb een vrij cruciaal moment in dat afscheid gemist, ik vond dat zoiets mij geen twee keer mocht overkomen. Dus dronken mijn opa en ik samen een koffie, of aten we samen, bijna elke keer alsof het onze laatste dag samen was. Zo hebben we nog drie mooie jaren gehad.”

 ?? FOTO VRT ?? Deze klasfoto toont dat Sven niet altijd even slank was.
FOTO VRT Deze klasfoto toont dat Sven niet altijd even slank was.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium