Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

-

Is het een goede zaak dat Beerschot Wilrijk een doorstart maakt als het ‘oude’ Beerschot met stamnummer 13?

Ekeren en Wilrijk

Het is een heel mooi en symbolisch gebaar om terug met stamnummer 13 te spelen. Maar de band met Germinal Ekeren en Wilrijk moet blijvend zijn, want zonder deze clubs was er nooit meer sprake van Beerschot en was de discussie over stamnummer 13 totaal nutteloos.

ERIC DE BRUYN, ANTWERPEN

Alle succes

Ik ben heel blij. Ik heb voor Beerschot AC gespeeld van mijn 13 tot mijn 23 jaar. Maar ik hoop dat ze niet, zoals in die jaren, boven hun stand gaan leven. Dan komt alles goed en wens ik de huidige leiders alle succes toe, lang leve Beerschot AC.

LEO HENDRICKX, STABROEK

Erkentelij­kheid

Dat het stamnummer terug is, is geweldig. Maar de naam mag blijven zoals die is. Alleen al uit erkentelij­kheid voor Wilrijk.

KARL VAN EMELEN, ANTWERPEN

Kunstmatig­e onzin

Ik vind het stuitend hoe de ploeg van het Kiel, ooit een traditiecl­ub met een weliswaar kleinere achterban, een spoor van faillissem­enten en (trans)fusies achter zich laat. Om te overleven zich vastzuigen aan ploegen als Germinal Ekeren en Wilrijk. Dan er zich met gemak van afmaken en terug de naam van een bijna twintig jaar geleden gestorven club aannemen. Zo ging het en zo zal het weer gaan. Gênant. Dit soort parasitism­e zou gestopt moeten worden, liefst binnen het kader van de KBVB. Het gegoochel met clubnamen en bloedzuige­rfusies zou dringend moeten stoppen. En daarmee bedoel ik niet alleen Beerschot Wilrijk, maar ook andere zielloze creaties als Waasland-Beveren en Lierse Kempenzone­n. Stoppen met deze kunstmatig­e onzin. En erkennen dat wat gestorven is voor eeuwig overleden blijft.

GUIDO PRAET, ZWIJNDRECH­T

In het hart

Stamnummer 13 is Beerschot! Voor eeuwig en altijd. Ook al is het stamnummer momenteel niet meer van ons, toch dragen wij het in ons hart.

ILKE FRANS, SCHELLE

Traditiecl­ub waardig

Ik vind het een zeer goede en wijze beslissing om terug te keren naar het oude nest, een traditiecl­ub waardig. Op korte termijn zal dat een aantal afgehaakte supporters terug over de streep trekken. De enige negatieve reacties zullen uiteraard hoofdzakel­ijk uit de hoek van Royal Antwerp Football Club komen en van enkele oude Wilrijk-getrouwen.

PATRICK MAURISSEN, ZWIJNDRECH­T

Palmares

Het verhaal over stamnummer­s leeft heel hard in Antwerpen en dat is een goede zaak. Het nummer is een mooi palmares dat terug naar Antwerpen komt. 13 leeft (weer) op het Kiel en dat kan onze stad alleen maar ten goede komen.

ANGELO JONES, ANTWERPEN

Alles te koop

Met geld is alles te koop. Het stamnummer had moeten verdwijnen met het faillisse- ment van Beerschot. Zo beloon je uiteinde- lijk slechte leerlingen.

RONNY MEURIS, RENDEUX

 ?? FOTO GMAX AGENCY ??
FOTO GMAX AGENCY

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium