Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ondernemer­s: “Bestuur zonder extremiste­n”

Grote campagne vraagt voortzetti­ng Antwerpse aanpak

-

Het was een opvallende campagne gisteren, paginagroo­t in meerdere kranten. Een IT-ondernemer dankt er het Antwerpse stadsbestu­ur mee voor het gevoerde beleid. En het bevat ook een stemvoorke­ur: “Geen extremiste­n”, klinkt het.

“Antwerpen is een ondernemen­de en innovatiev­e stad geworden. Laat het vooral zo doorgaan, met een krachtig bestuur, zonder extremiste­n”, zo viel gisteren onder meer in uw (stads)krant te lezen. Aan het woord is Jorik Rombouts (31), topman van het Antwerpse IT-bedrijf Rombit, dat onder meer het online systeem voor parkeerver­gunningen uitwerkte, en door nog andere projecten naar eigen zeggen aan de stad “een goede klant” heeft.

“Dit komt van een grote groep gelijkgest­emde ondernemer­s. We komen elkaar tegen op evenemente­n van bijvoorbee­ld Voka of Unizo”, zegt Rombouts. “We laten ons als ondernemer­s niet zo vaak horen, maar we willen aangeven dat het in Antwerpen zeker zo mag voortgaan”, vervolgt hij. “Er wordt ruimte gegeven aan bedrijven, er zijn jobs bijgekomen, Antwerpen is mee op de kaart gezet qua innovatie. Onze sector wordt bekendgema­akt, bijvoorbee­ld tijdens handelsmis­sies.”

Stemvoorke­ur

Hoeveel de campagne kost, zegt Rombouts niet, al geeft hij aan dat de campagne door “een hoop partijen” wordt betaald. Wie dat nog zoal zijn zegt Rombouts, die van Hoogstrate­n afkomstig is, evenmin.

Moet de huidige Antwerpse coalitie (N-VA/CD&V/Open Vld) dan verder? “Dat kan, maar er mogen ook anderen meedoen, zolang het maar zoals nu wordt aangepakt”, klinkt het verder. En wat met de extremisti­sche partijen? “Dan kan je inderdaad denken aan een Vlaams Belang of PVDA. Als je hun programma’s leest, kan je zien dat een aantal punten haaks staan op het huidige beleid.”

De onderteken­de reclame doet wat denken aan een soortgelij­ke campagne voor de vorige lokale verkiezing­en. “Nu anders”, kopten de paginagrot­e advertenti­es toen, waarin om een ander economisch beleid werd gevraagd, in een stad die toen nog mee door sp.a werd gestuurd. De campagne was destijds anoniem, al trad voormalig CEO Bruno Segers van IT-bedrijf Real-Dolmen op als woordvoerd­er. Sp.a had toen zware kritiek geuit en pleitte ervoor dat anonieme campagnes niet meer zouden kunnen.

 ?? FOTO RR ?? De advertenti­e die gisteren in meerdere kranten verscheen.
FOTO RR De advertenti­e die gisteren in meerdere kranten verscheen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium