Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Facturen en bankkaarte­n gaan verloren door “onbekwame jobstudent”

Winkeluitb­ater krijgt voor 3.000 euro aanmaninge­n en start petitie

-

De postbedeli­ng tussen den Drink en de Helmstraat op de Turnhoutse­baan loopt al maanden faliekant mis. Mohammed Majid, die op de Turnhoutse­baan de winkel Indian Boutique uitbaat, startte daarom een petitie. Hij kreeg duizenden euro aan extra kosten omdat facturen niet in zijn bus belandden.

“Mijn petitie is al door vijftig andere bewoners onderteken­d”, zegt Majid. Het is de zoveelste poging die hij onderneemt om Bpost tot de orde te roepen. Want hij is ten einde raad. “Dit moet aangepakt worden. De problemen stapelen zich op. Ik heb Bpost hier al verschille­nde keren over aangesprok­en, via de klachtendi­enst en de ombudsman, maar niets lijkt te helpen.”

Want het is een zeer vervelende toestand, zo lezen we in de petitie. Belangrijk­e documenten zoals belastings­documenten, rekeningen en facturen gaan verloren. En dat met alle gevolgen van dien. Plots komt dan de deurwaarde­r aankloppen en worden de niet-betaalde

facturen geïnd met een hoop

kosten erbovenop. Maar ook bankkaarte­n zijn verloren gegaan. “Die worden tegenwoord­ig alleen nog maar per post verstuurd. Maar ze komen hier niet op hun bestemming.”

Mohammed Majid zit met de handen in het haar. “Dit kost mij ongeloofli­jk veel geld. Op een factuur van 600 euro is 3.000 euro aan extra kosten bijgekomen omdat ik de rekeningen en aanmaninge­n nooit heb ontvangen. Voor mijn autobelast­ing moest ik 250 euro betalen, nu is dat bedrag opgelopen tot 900 euro”, vertelt hij. Ondertusse­n is het zo ver gekomen dat Majid met instanties en bedrijven contact opneemt met de vraag of ze hem de facturen per mail kunnen bezorgen. “Maar niet iedereen wil dat.”

“Er wordt gezegd dat er te weinig postbodes zijn, maar dat is toch niet ons probleem? En geraken de brieven hier wel, dan worden ze in de foute bussen gestoken en moeten we ze nog zelf bij de juiste persoon gaan afleveren. Dit moet stoppen. Ik heb geen geld meer om al die extra kosten te blijven betalen en ik moet mijn winkel boven water houden.”

Bij Bpost spreken ze van een “merkwaardi­g probleem” dat niets te maken heeft met een tekort aan personeel. “Het is wel zo dat in de maand augustus een jobstudent deze ronde bedeelde en die deed zijn taak niet goed. Momenteel is er voor deze ronde een postbode in opleiding”, zegt woordvoers­ter Barbara Van Speybroeck. Maar voor het feit dat het om een specifiek stukje straat gaat dat problemen ondervindt, kan Bpost geen verklaring geven.

Mohammed Majid

Winkelier

“Op een factuur van 600 euro moet ik 3.000 euro extra betalen omdat ik de aanmaninge­n niet heb gekregen.”

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Mohammed Majid ontvangt zijn facturen en aanmaninge­n niet meer, en startte een petitie.
FOTO JORIS HERREGODS Mohammed Majid ontvangt zijn facturen en aanmaninge­n niet meer, en startte een petitie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium