Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Verhalen van op de blog

- (cka)

“Ik was een stagiaire. Op een dag volgde een collega me naar het kopieerlok­aal. Hij glimlachte, legde zijn hand in mijn nek en streelde omlaag over mijn rug tot aan mijn kont. ‘Je rug ziet er fantastisc­h uit in die jurk’, zei hij. Gelukkig was het mijn laatste week.”

“In mijn eerste dagen als stagiaire stond er een wildvreemd­e man in de lift die zei dat er niet veel mooie vrouwen werkten en dat ik zeker zijn ‘pannenkoek­en moest proeven’. Hij kwam steeds dichter staan en zei me nog dat je die pannenkoek­en best ’s ochtends eet en dat ik ze bij hem thuis moest proeven.”

“Een Europarlem­entslid nodigde me in Straatsbur­g uit voor een etentje. In groep, dacht ik, maar het bleek een intiem diner voor twee. Hij zei dat ik te knap was voor deze job. Dat ik vast veel aanbidders had. Hij vroeg me nog mee naar een bar. Ik weigerde. Zijn vreemde gedrag maakte me bang, maar er is uiteindeli­jk niets gebeurd. Daarna begon hij me wel rare berichtjes te sturen buiten de werkuren.”

“Ik was een jonge mannelijke trainee. Tijdens een groepsuits­tap had ik te veel gedronken. Een man bleef de hele avond in mijn buurt en raakte me aan onder mijn hemd. Ik probeerde afstand te houden, maar hij volgde me naar mijn kamer en smeekte om te mogen slapen in mijn extra bed. ’s Nachts werd ik wakker met zijn handen op me. Ik duwde hem weg, maar dat lukte moeizaam. Uit schaamte heb ik het lange tijd alleen maar aan mijn vriendin durven te vertellen.”

“Ik was op officiële missie voor het Europees Parlement en deelde een Airbnb met een collega. Op een nacht stond hij plots in zijn onderbroek in mijn kamer. Ik werd kwaad en zei hem weg te gaan, maar hij sprong bij me in bed en viel me aan. Ik smeekte hem mij met rust te laten, maar hij raakte mijn borsten aan en draaide gewelddadi­g aan mijn tepels. Na een paar minuten stopte hij en werd hij boos omdat ik niet inging op zijn avances. Ik heb in oktober 2017 klacht neergelegd. Ik wacht nog steeds op antwoord.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium